Press "Enter" to skip to content

A Vatikán a világi hívek véleményére kíváncsi

A Vatikán kérdőívet küldött szét a Katolikus Egyházon belül minden ország püspöki konferenciája részére annak érdekében, hogy a katolikus hívek véleményét és álláspontját gyűjtsék össze. A felmérés eredményeit a családról szóló 2014-es soron kívüli Szinódus előkészítő dokumentumához kívánják felhasználni. Ferenc pápa kifejezett és határozott kívánsága volt, hogy ne csak a papság, hanem a világi hívek is kifejthessék véleményüket az általa kezdeményezett felmérés során a fogamzásgátlással, a homoszexualitással, az elváltak áldozásával összefüggő, és más fontos, a családokat érintő katolikus tézisekkel kapcsolatban. Ezért a Kaleidoscope blog látogatói közössége, akik csatlakoztak a Katolikus Egyház reformját támogató nemzetközi összefogáshoz (angolul: Catholic Church Reform Coalition) saját tagjainak önkéntes munkájával lefordította és publikálta az angolul közzétett vatikáni kérdőívet, és vállalta a beérkező válaszok továbbítását a 2014-es soron kívüli szinódus szervezői és előkészítői számára.

Az Egyház és Társadalom is kéri olvasóit, hogy ismerjék fel a kezdeményezés jelentőségét és észrevételeikkel támogassák a megújulás ügyét.

A kérdőív itt érhető el.

 

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .