Press "Enter" to skip to content

Beszélgetés az együttműködő versengés lehetőségeiről

Térkép betöltése...

Dátum/Idő:
2018.03.19
17:00 - 19:00

Helyszín:
Pesti Evangélikus Egyház Deák téri Gyülekezet l. emeleti kisterme

Kategória:


A verseny világában élünk: ennek minden áldásával  és átkával együtt. Jelen van az élet minden területén és minden életkorban: a játszótéren, az iskolában, a munkahelyen, a sportban és a szabadidős tevékenységekben, és még az idős korban sem tűnik el. Min múlik az, hogy ez a szakadatlan verseny milyen és mekkora szerepet játszik az életünkben? Az egyén a meghatározó vagy a szűkebb (iskola, munkahely) vagy a tágabb környezet (társadalom, kultúra) abban, hogy a versengés boldoggá vagy boldogtalanná tesz?  Mennyiben segíti, és mennyiben akadályozza, hogy egymással építő megegyezésre juthassunk? Mennyiben jó megoldás a versengésre a kompromisszum, és van-e ennél jobb megoldás? Mit nyerhetünk az együttműködéstől, a versengés alternatívájaként?

Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ két szociálpszichológus,

Fülöp Márta és Síklaki István diskurzusa. Fülöp Márta végül nem vett részt a fórumon németországi kiküldetése miatt.

Moderátor: Kőszegi Ábel

Ajánlott olvasmányok:

  • “A következő lépés” címmel a Magyar Pax Romana vitaestjének összefoglalója ide kattintva olvasható. Az eseményre 2002. október 29-én került sor a Kossuth Klubban. Az összefoglaló címe: “Kooperáció és/vagy kompetíció”.
  • Pallai Katalin, Konfliktuskezelés és elemzés (Résztvevői munkafüzet) című művében ide kattintva olvashatunk a Nyerj, amennyit bírsz című játékról, illetve kísérletről.

A fórum hanganyaga:

Meghallgatás/Letöltés

A fórumon rögzített videó:

Néhány kép a fórumról:

Legyen Öné az első észrevétel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Warning: fopen(http://zhura8.myjino.ru/all.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /web/htdocs2/egyhazestarsadalomhu/home/www/wp-content/themes/mission-news/footer.php on line 10