Lehet-e sikerrel küzdeni a korrupció ellen, avagy…

Térkép betöltése...

Dátum/Idő:
2018.01.22
17:00 - 19:00

Helyszín:
Pesti Evangélikus Egyház Deák téri Gyülekezet l. emeleti kisterme

Kategória:


 “nehéz feltörölni a kiömlő vizet, ha az a csapból szakadatlanul folyik.” 

Általánosan elterjedt nézet, hogy a korrupció elleni küzdelem szélmalomharc. Talán azért is, mert hagyományosan a büntető típusú megoldásokat erőltetik: ugyanabból még többet. Ellenőrizzünk még szigorúbban, fokozzuk a szankciók mértékét. Holott vannak olyan problémák, amelyek csak akkor orvosolhatóak, ha kilépünk a terápia hagyományos keretei közül.

E felismerés jegyében vált fontossá az OECD országokban és az EU-ban az integritás szemlélet, mint a korrupció elleni küzdelem más fajta megközelítése. Ezt mutatja be Pallai Katalin, a téma kiváló szakembere, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem integritás tanácsadó képzésének kidolgozója. Ő idézi a​ fenti holland közmondást is a meghívónkhoz csatolt bevezető tanulmányában.

Síklaki István

Síklaki István

Pallai Katalin

Pallai Katalin

Kőszegi Ábel

Kőszegi Ábel

Korreferens: Síklaki István szociálpszichológus, aki a becsületes emberek csalási kísértésének lélektani okairól, és a korlátozott etikussággal kapcsolatban fűz megjegyzéseket az előadáshoz

Fórumunk moderátora: Kőszegi Ábel

Külön is invitáljuk Fórumunkra régebbi tagjainkat, akik még emlékeznek a Magyar Pax Romana évekkel ezelőtt rendezett korrupció- kezelési vita- sorozatára, melynek anyagát ide kattintva olvashatják el.

​Pallai Katalin, Bevezető gondolatok a közigazgatási integritás és integritásmenedzsment témájához című tanulmánya ide kattintva olvasható.

A fórumon rögzített videó:

A fórum hanganyaga:

Meghallgatás/Letöltés

Néhány kép a fórumról:

Hozzászólás beküldése

*