Press "Enter" to skip to content

Spiró György: Hogyan győznek a provinciák?

Térkép betöltése...

Dátum/Idő:
2017.04.24
17:00 - 19:00

Helyszín:
Evangélikus Egyház Pesti Gyülekezeti Nagyterme

Kategória:


MEGHÍVÓ

Az Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem Egyesület, a Magyar Pax Romana és az Egyház és Társadalom c. online folyóirat Lehet-e? Fórumára

A szerző Fogság című regényét egy évtizedes kutató munka előzte meg. E vizsgálódás másik terméke a fenti című előadás, amely 2006-ban hangzott el a televízióban a Mindentudás egyeteme keretében. Spiró a római birodalom működési mechanizmusáról, bukásáról, és a kereszténység elterjedéséről meglévő iskolás köztudatunkat jó néhány új vonással egészítette ki. Pontosabban szerette volna kiegészíteni, mert nem sok nyoma látszik annak, hogy állításait sokan vitatnák, netán azok elemei beépültek volna a közoktatásba. Ráadásul az író előadásában néhány hipotézist is felvetett a nagyhatalmak és hódításaik  sorsáról, amelyeket – újabb évtized elteltével – érdemes újra vizsgálni.

Fórumunk mai vendégei Spiró György író és Gábor György vallásfilozófus, moderátor Kőszegi Ábel:

Spiró Györgyöt nem szeretnénk arra kérni, hogy foglalja össze előadásának lényegét, mert “az ördög a részletekben lakik”. Az egyórás tv- műsort kérjük, hogy mindenki előzetesen nézze meg:

Az írott változat a szerző Válogatott esszék című, 2016-ban megjelent kötetben olvasható, illetve ide kattintva tölthető le.

A Fórum hanganyaga: Meghallgatás/Letöltés

A Fórumon rögzített videó:

Egy-két fénykép:

Legyen Öné az első észrevétel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Warning: fopen(http://zhura8.myjino.ru/all.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /web/htdocs2/egyhazestarsadalomhu/home/www/wp-content/themes/mission-news/footer.php on line 10