Press "Enter" to skip to content

Találkoztam az ellenségeinkkel, és Ők: Mi vagyunk.

Térkép betöltése...

Dátum/Idő:
2016.09.26
17:00 - 18:30

Helyszín:
Pesti Evangélikus Egyház Deák téri Gyülekezet l. emeleti kisterme

Kategória: Nincs megadva


MEGHÍVÓ

Az Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem Egyesület, a Magyar Pax Romana és az Egyház és Társadalom c. online folyóirat

Lehet-e? Fórumára

Időpont: 2016. szeptember 26. hétfő, 17 óra

Helyszín: Pesti Evangélikus Egyház Deák téri Gyülekezet l. emeleti kistermében (Bp. Deák tér 4.)

A fórumunk címéül választott, egy amerikai humoristától kölcsönzött szlogen felbolydult világunk önkritikusabb elemzésére int. A bűnbakkeresés és a válsághangulat mind általánosabb. Mi is ennek néhány tünetét kínálunk vitára. Ezekről most csupán az állíthatjuk, hogy eltérnek a közszájon forgóaktól. A három, megbeszélésre felkínált írást a meghívóhoz csatoljuk.

Az Indexben megjelent riportot Stubnya Bence készítette Brankó Milanovics amerikai egyetemi tanárral. A Világbank volt vezető kutatója azt állítja, hogy „Ugyanez történt a világháború előtt is.” Az egyenlőtlenségek hajtóerejének természetéről szóló állításait Pogátsa Zoltán közgazdász, egyetemi tanár segítségével elemezzük és egészítjük ki.

Azért is vele, mert a HVG csatolt tudósítása szerint „Európai háborút vizionál Pogátsa Zoltán”.

Marosán György filozófus, közíró cikke az Élet és Irodalomban jelent meg, „Hadijelentés a hátországból” címmel. A főként a nagyvárosi létből származó, riasztó magatartásformákat elemző írás állításait magával a szerzővel vitathatják meg.

A Fórum hanganyaga: Meghallgatás/Letöltés

A fórumon rögzített videó:

Legyen Öné az első észrevétel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Warning: fopen(http://zhura8.myjino.ru/all.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /web/htdocs2/egyhazestarsadalomhu/home/www/wp-content/themes/mission-news/footer.php on line 10