Press "Enter" to skip to content

Korábbi roma-projekt

A Magyar Pax Romana hosszabb ideje nagy jelentőséget tulajdonít a roma-magyar együttélésnek . 2000-ben elindult egy program a dunaszerdahelyi Márai Sándor Alapítvány és a Magyar Pax Romana kezdeményezésére, amelynek keretében roma és nem roma diákok közösen vettek részt fejlesztő tréningeken. A tréningek célja az volt, segítsen a résztvevőknek felismerni és feldolgozni hozott előítéleteiket. A Márai Sándor Alapítvány és a Magyar Pax Romana közös vállalkozásában megvalósult program különböző társadalmi közegekben a konfliktusok megelőzésére, esetleg oldására mutat fel mintát, amely alkalmas lehet arra, hogy a többségi társadalom befogadóbbá váljon.

A tréningprogram irányítói a dunaszerdahelyi Márai Sándor Alapítvány mellett működő tréningközpont munkatársai: Bordás Sándor, Hunčik Péter és Stredl Terézia pszichológusok, továbbá Mikulás Domonkos, a Magyar Pax Romana titkára kötetet állítottak össze tapasztalataikból.

 

Legyen Öné az első észrevétel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Warning: fopen(http://zhura8.myjino.ru/all.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /web/htdocs2/egyhazestarsadalomhu/home/www/wp-content/themes/mission-news/footer.php on line 10