Press "Enter" to skip to content

2015. március 16. Vízválság – !/?

Loading Map....

Időpont
Date(s) - 2015.03.16
17:00 : 19:00

Helyszín
Evangélikus Egyház Pesti Gyülekezeti Nagyterme

Kategóriák


Az Egyház és Társadalom Lehet-e? Fóruma tavaly három alkalmat egyetlen kérdéskörnek szentelt: a vizeinknek. Az első alkalom témája volt a víz mint a mezőgazdasági fejlődés kulcseleme, a második a víz mint a környezetgazdálkodás egyik kiindulópontja, végül a víz mint természeti erőforrás. Mindhárom alkalommal a tárgykörök jó ismerői tartottak bevezető előadásokat, amiket diskurzus követett. Ma is láthatóak a www.egyhazestarsadalom.hu honlapon.

A következő alkalom ennek a háromnak az összefoglalása, ami globális térbe helyezi a víz problematikáját. Valóban létezik globális vízválság? Ha igen, tudunk-e tenni bármit is? Képesek vagyunk adaptív – alkalmazkodó módon bánni a vízzel globális mértékben? Milyen kölcsönhatásokban van a víz a Föld és az emberiség nagy folyamataival?

Az összejövetel célja, fő kérdése a magunk számára változatlan: lehet-e felébreszteni a társadalom, és benne a gondolkodó ember érdeklődését, cselekvő részvételét e rendkívüli, jövőt formáló ügyben? Mert úgy néz ki nagy szükség volna rá.

Előadó: Szöllösi-Nagy András,

az UNESCO korábbi természettudományos főigazgató helyettese, a delfti víztudományi egyetem (UNESCO IHE) nemrég leköszönt rektora, a Víz Világtanács vezetőségének a tagja

Ajánlott olvasmányok:

Hanganyag: Meghallgatás/Letöltés
Az előadás videója:

One Comment

  1. Márton Demeter Márton Demeter 2015.10.15

    Rigó Mihály írta:

    Megjelent egy interjú:
    http://mno.hu/hetvegimagazin/lanyi-andras-ujrakezdodhet-a-vizlepcsovita-1308192
    “Lányi András: Újrakezdődhet a vízlépcsővita”

    A megszólaló, a nyilatkozó véleményét a cikk alapján elemezve bárki eldöntheti, hogy annak mely része melyik létező párt, vagy álcivil szervezet véleményével azonos.
    Ezek után eldönthető az, hogy a nyilatkozó inkább politikus vagy “zöld”.
    Ezek után a megállapításait is így kell kezelni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .