Press "Enter" to skip to content

Bátorság az egyházért – Díjat kapott Honti Irén

A „Bátorság az egyházért” 2019-es kitüntetettje evangélikus lelkész lett. Az Egyházfórum Alapítvány kuratóriuma a „Fidentia pro ecclesia” emlékérmét Honti Irén evangélikus lelkésznek ítélte oda a társadalom perifériájára került emberek érdekében végzett sokoldalú és reményt adó tevékenységéért.

Honti Irén Kiskunhalason teljesít lelkipásztori szolgálatot. Munkája során különös figyelemmel fordul a nehéz helyzetbe jutottak felé. Pártfogásába vesz állami gondozott gyerekeket, szociálisan hátrányos helyzetű családokat, lankadatlan elkötelezettséggel látogatja a kórházi betegeket, börtönbe került nőket vagy a menekülttáborban sínylődőket. Nemcsak lelki vigaszt nyújt a rászorulóknak, hanem saját pénzéből vásárol élelmet és ruhát nekik, és külön foglakozik a gyakran traumatizált gyerekekkel. Nem ismer lehetetlent. Ha kell, kilincsel az elöljáróknál és hatóságoknál, beadványokat ír, ha pedig nincs más lehetőég, együtt sír a sírókkal.

Az Egyházfórumhoz érkezett ajánlás szerint Honti Irén lelkész „mindenkinek mindene lett. Nem tudja a szenvedést úgy elviselni, hogy ne könnyítsen a szenvedőkön. A valódi szeretetet teszi tapinthatóvá. Számomra ő Magyarország lelkiismerete.”

A „Fidentia pro ecclesia” emlékplakett nem pusztán eddigi munkája elismerése; annak a reménységnek a kifejeződése is, hogy e bátor hang nem hallgat el, hanem felerősödve, egyre érettebben, nemcsak egyháza tagjait, hanem a nagyobb keresztény nyilvánosságot is megszólítja majd.

További részletek ide kattintva olvashatók.

Forrás: Pesti Hírlap 2020.02.11.

Kiemelt kép: baon.hu

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .