Press "Enter" to skip to content

Spiró György: Hogyan győznek a provinciák?

Loading Map....

Időpont
Date(s) - 2017.04.24
17:00 : 19:00

Helyszín
Evangélikus Egyház Pesti Gyülekezeti Nagyterme

Kategóriák


MEGHÍVÓ

Az Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem Egyesület, a Magyar Pax Romana és az Egyház és Társadalom c. online folyóirat Lehet-e? Fórumára

A szerző Fogság című regényét egy évtizedes kutató munka előzte meg. E vizsgálódás másik terméke a fenti című előadás, amely 2006-ban hangzott el a televízióban a Mindentudás egyeteme keretében. Spiró a római birodalom működési mechanizmusáról, bukásáról, és a kereszténység elterjedéséről meglévő iskolás köztudatunkat jó néhány új vonással egészítette ki. Pontosabban szerette volna kiegészíteni, mert nem sok nyoma látszik annak, hogy állításait sokan vitatnák, netán azok elemei beépültek volna a közoktatásba. Ráadásul az író előadásában néhány hipotézist is felvetett a nagyhatalmak és hódításaik  sorsáról, amelyeket – újabb évtized elteltével – érdemes újra vizsgálni.

Fórumunk mai vendégei Spiró György író és Gábor György vallásfilozófus, moderátor Kőszegi Ábel:

Spiró Györgyöt nem szeretnénk arra kérni, hogy foglalja össze előadásának lényegét, mert “az ördög a részletekben lakik”. Az egyórás tv- műsort kérjük, hogy mindenki előzetesen nézze meg:

Az írott változat a szerző Válogatott esszék című, 2016-ban megjelent kötetben olvasható, illetve ide kattintva tölthető le.

A Fórum hanganyaga: Meghallgatás/Letöltés

A Fórumon rögzített videó:

Egy-két fénykép:

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .