Press "Enter" to skip to content

Szemle a hitéletet és társadalmat szemléző Mérleg felett

Map Unavailable

Időpont
Date(s) - 2021.01.20
18:00 : 19:30

Helyszín
ZOOM (katt ide a használathoz!)

Kategóriák


A Zoom fórum  alkalmat kínál arra, hogy közelebbről ismerkedjünk meg a Mérleg (Lapok és könyvek szemléje)  eddigi történetével és 2018 – 19. évi összevont számával (http://www.merleg-digest.eu/megjelent-a-merleg-2018-2019-evi-dupla-szama/).  Ebben egyrészt megemlékezés olvasható Boór János (1932 – 2020) barátunkról, aki a zsinat után lett a Mérleg főszerkesztője, és aki már a most bemutatásra kerülő szám előtt átadta a stafétabotot Mártonffy Marcellnek, aki egyébként volt már néhány évig a Mérleg sikeres főszerkesztője.  A jelenlegi szám felelős szerkesztője még Béres Tamás volt, aki jelenleg is a lap egyik szerkesztője.
A Mérleg gerincét mindig is a hosszabb lélegzetű tanulmányok alkották.  E szám tanulmányai két nagyobb téma köré csoportosulnak: az egyik nagyobb blokk tárgya a katolikus egyház zsidó hagyományhoz fűződő viszonya (Franz Alt, Ansgar Wucherpfennig, Gánóczy Sándor, Susannah Heschel), a másik pedig a klerikalizmus (Balogh Vilmos Szilárd, Ghislain Lafont, José Luis Narvaja, Kurt Appel).  E nagy témák vezérszavai: eretnekség és deszakralizáció a katolikus egyházban.
A folyóirat jövőjéről is lehet majd tudni annak, aki a lap hűséges olvasója vagy csak barátja és jóindulatú megfigyelője.  A jövőbeli elképzelésekről Mártonffy Marcell főszerkesztő fog beszámolni.  Várjuk azokat, akiket érdekel a progresszív teológia fordítását és népszerűsítését vállaló Mérleg legújabb száma, és főként az abban felvetett időszerű kérdések, amelyek mind egyház és társadalom viszonyának friss lenyomatai.

A szerkesztőséget Béres Tamás, Deák Dániel és Mártonffy Marcell  képviselik, meghívott vendégek: Tillmann József és Máté-Tóth András

A Zoom konferenciára az előző konferencia linkjén, ide kattintva lehet bárkinek bejelentkeznie január 20-án 17:45 perctől.

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .