Press "Enter" to skip to content

Találkoztam az ellenségeinkkel, és Ők: Mi vagyunk.

Loading Map....

Időpont
Date(s) - 2016.09.26
17:00 : 18:30

Helyszín
Pesti Evangélikus Egyház Deák téri Gyülekezet l. emeleti kisterme

Kategóriák Nincs ilyen kategória


MEGHÍVÓ

Az Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem Egyesület, a Magyar Pax Romana és az Egyház és Társadalom c. online folyóirat

Lehet-e? Fórumára

Időpont: 2016. szeptember 26. hétfő, 17 óra

Helyszín: Pesti Evangélikus Egyház Deák téri Gyülekezet l. emeleti kistermében (Bp. Deák tér 4.)

A fórumunk címéül választott, egy amerikai humoristától kölcsönzött szlogen felbolydult világunk önkritikusabb elemzésére int. A bűnbakkeresés és a válsághangulat mind általánosabb. Mi is ennek néhány tünetét kínálunk vitára. Ezekről most csupán az állíthatjuk, hogy eltérnek a közszájon forgóaktól. A három, megbeszélésre felkínált írást a meghívóhoz csatoljuk.

Az Indexben megjelent riportot Stubnya Bence készítette Brankó Milanovics amerikai egyetemi tanárral. A Világbank volt vezető kutatója azt állítja, hogy „Ugyanez történt a világháború előtt is.” Az egyenlőtlenségek hajtóerejének természetéről szóló állításait Pogátsa Zoltán közgazdász, egyetemi tanár segítségével elemezzük és egészítjük ki.

Azért is vele, mert a HVG csatolt tudósítása szerint „Európai háborút vizionál Pogátsa Zoltán”.

Marosán György filozófus, közíró cikke az Élet és Irodalomban jelent meg, „Hadijelentés a hátországból” címmel. A főként a nagyvárosi létből származó, riasztó magatartásformákat elemző írás állításait magával a szerzővel vitathatják meg.

A Fórum hanganyaga: Meghallgatás/Letöltés

A fórumon rögzített videó:

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .