Press "Enter" to skip to content

Tovább él-e a „Trumpizmus”? A politikusi alkalmasság nemzetbiztonsági kockázatai

Map Unavailable

Időpont
Date(s) - 2021.04.08
17:00 : 19:00

Helyszín
ZOOM (katt ide a használathoz!)

Kategóriák


Sokan fellélegeztek az Egyesült Államokban és szerte a világban, amikor Joe Biden győzelme véget vetett Donald Trump sajátos stílusú kormányzásának és Twitter-diplomáciájának. A „Trumpizmus” mint jelenség azonban nem tűnt el, más országokban számos politikus követi a mintát.

Matus János érdekes tanulmányt publikált a Hadtudomány folyóirat 2020/4. számában „A Trump-elnökség tanulságai, karakter és vezetés” címmel, amelyben bemutatja a Donald Trump alkalmasságáról folytatott vitákat. Az írás a volt elnök munkatársainak és hagyományos konzervatív republikánus szakértőknek a véleménye mellett az Amerikai Pszichiátriai Társaság elemzésére is támaszkodik.

Általában is föltehető a kérdés: egy vezető politikus személyiségzavarai, nagyzolása és téveszméi mennyiben jelenthetnek nemzetbiztonsági kockázatot. A témában online klub beszélgetést folytatunk

A beszélgetés résztvevői:
          Matus János ny. egyetemi tanár, a MTA doktora
          Szenes Zoltán, a Magyar Hadtudományi Társaság elnöke
          Balázs Péter, a Bibó István Közéleti Társaság elnöke

A beszélgetéshez a https://zoom.us/j/95247063504 linken lehet kapcsolódni. A beszélgetést rögzítjük és a Társaság honlapján is hozzáférhetővé tesszük.

Budapest, 2021. március 25.

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .