Press "Enter" to skip to content

Bulányi Görgy (1924-2010)

Bulányi Györgyöt, a Bokor Közösség alapítóját és mindvégig spiritus rectorat 2010. június 6-án magához szólította az Úr. Piarista szerzetes volt. Halálával az elmúlt 50-60 év magyar társadalom történetének egy fontos és emlékezetes személyisége távozott. Jól példázza ezt a tényt halála alkalmából a Népszabadságban megjelent írás. Életművével jó néhány tanulmány foglalkozik, köztük Máté-Tóth Andrásé is, amely nem alkalmi írás, de ugyancsak azt érzékelteti, hogy az itt maradtaknak van miről gondolkodniuk.

A Magyar Pax Romana és a Bokor Közösség között nincs szervezeti kapcsolat, de a MPR tagjai közül többen is nagy figyelemmel voltak törekvései iránt, vagy éppen tagjai is a közösségnek. Már csak ezért is foglalkoznunk kell mindazzal, ami az elmúlt évtizedekben történt és ránk maradt; de azért is, mert egyre világosabban látjuk, hogy a szükséges magyarországi megújuláshoz vezető egyik (ha nem éppen az) út az olyan közösségeken keresztül vezet, mint amilyen a Bokor is: vagyis a mezo-Magyarországon keresztül.

Nem felejtjük!
Bokor közösség
Kállay Emil:  Megemlékezés Bulányi György piarista szerzetesről, Gyurka bácsiról
Wikipedia
Gerlóczy Ferenc (www.nol.hu): Téves? VEszélyes? Félrevezető? – Bulányi György öröksége

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .