Press "Enter" to skip to content

2013. április 15. Andócsi János: Balkán-e a Balkán?

MEGHÍVÓ

Magyar Pax Romana és az Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem közös

Lehet-e? fóruma

Balkán-e a Balkán?

címmel

2013. április 15-én este 17-19 óra között a Pesti Evangélikus Egyház Gyülekezeti Nagytermében (Bp. V. Deák Ferenc tér 4. I. em.)

Andócsi János történész, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége alelnökének előadása a délszláv népek és nemzetek konfliktusainak gyökereiről

Horvátország néhány hónap múlva az Európai Unió tagjává válik. Bevallom: számomra ez csupán ürügy, hogy végre meghívhassam Andócsi Jánost, hogy ismételje meg Budapesten is azt az infernális történelemórát, amelyet néhány éve Szabadkán tartott az EPMSZ Délvidéki Köre vendégeinek. Akkor – a délszláv háború után – úgy gondoltam, hogy a honi históriai és mai sérelmeink, konfliktusaink a balkániakhoz képest szinte jelentéktelenek. Most Horvátország uniós tag lesz, Szerbia is oda igyekszik. Vajon hogyan viszonyulnak majd ahhoz az európai normához, miszerint a vitákat nem fegyverrel, hanem vitákkal és kompromisszumokkal kell megoldani?

Kőszegi Ábel

 

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .