Press "Enter" to skip to content

Raskó György

Raskó György agrárközgazdász. 1997-1983 között az Agrárgazdasági Kutató Intézet munkatársa. 1983-ban Algériában könyvvitelt tanít egy mérnöktovábbképző intézetben.1984-től 1990-ig Észak- és Dél Amerikában kormány-szaktanácsadóként dolgozik, Mexikóban, Kolumbiában, majd Brazíliában. Feladatai az intenzív (öntözéses) növénytermelési technológiák bevezetéséhez és alkalmazásához kapcsolódtak. Északkelet Brazíliában (Sobradinho víztározó térsége) feladata volt termelői értékesítési szövetkezetek alapítása, működési rendszerük, valamint piaci kapcsolataik kialakítása is.

1990-ben egy rövid ideig a Vízépítő Tröszt fejlesztési igazgatója. Az Antall kormány alatt köztisztviselőként dolgozik a Földművelésügyi Minisztériumban. Először privatizációs főosztályvezető, majd 1991-től 94-ig közigazgatási államtitkár. 1994-ben egyéni parlamenti mandátumot szerzett az MDF színeiben.

1998-tól kezdve vállalkozási tevékenységet folytat. Elnöki pozícióban irányítja a Csopak Holding Zrt. vállalatait, ügyvezetője, majd elnöke a Royal Tokaji Borászati Zrt.-nek. 2003-tól a Mezőföldön gazdálkodik saját családi vállalkozásában. Gazdaságaiban jelentős fejlesztéseket valósít meg az öntözési infrastruktúra kiépítése mellett a sertéstenyésztésben és az intenzív tejtermelésben is.

1998-tól levelező tagja a Firenzei Mezőgazdasági Akadémiának. 2002-től dolgozik az amerikai farmerszövetség égisze alatt működő Marketing Strategies Ltd.-nek. 2009-től az ELTE Politológiai Intézetének óraadó tanára.

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .