Lehet-e? – fórum

 MINDEN HÓNAP HARMADIK HÉTFŐJÉN, 17 ÓRA ÉS 19 ÓRA KÖZÖTT TARTJA ÖSSZEJÖVETELEIT AZ EVANGÉLIKUSOK DEÁK TÉRI GYÜLEKEZETI TERMÉBEN (1052 BUDAPEST, DEÁK TÉR 4. I. EM.).

Az Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem magyarországi egyesülete​, a Magyar Pax Romana​, és az Egyház és Társadalom online folyóirat rendezvénye azt reméli, hogy​ lehetséges​ az eltérő nézetek párbeszéde​..Lehet-e egy asztal mellé ültetni a különféle lehetőségekkel különböző módon számoló, különféle vallású, világnézetű, értékrendű, habitusú embereket; különféle politikai nézeteket valló korábbi ellenfeleket és egymás mellett elbeszélőket; vagyis lehet-e háborúzás helyett kompromisszumot kötni, per- helyett párbeszédet folytatni, igehirdetés helyett eszméket cserélni, kinyilatkoztatás helyett zsinatolni és gyűlölködés helyett megérteni a másikat?

Továbbra is főként társadalmi kérdések elemzésére kínálunk fórumot. Keresztény értelmiségi identitásunkért aggódó tagjainknak pedig arra hívjuk fel a figyelmüket, hogy a jelenlegi helyzetben nekünk kell szélesre tárni a mi ajtóinkat.

Az Európai Protestáns Magyar szabadegyetem Egyesület és a Magyar Pax Romana a balatonszárszói ökomenikus konferenciáján meghirdetett, és Szárszó 2011 címen olvasható zárónyilatkozat szellemében cselekszünk.

Fórumainkra mindig elektronikus meghívót és emlékeztetőt küldünk. Előadásainkról és vitáinkról
​videó- felvétel készül. ​Ez néhány nappal később látható és hallható a www.egyhazestarsadalom.hu portálon. Hozzászólni és az előadóknak kérdéseket feltenni is itt lehet, a Lehet-e? Fórum linken. Az archívumban megtekinthető az összes korábbi rendezvény videó-felvé​tele.​

A Lehet-e? Fórum programját Bibó István, Demeter Márton, Horányi Özséb, Kamarás István, Kőszegi Ábel és Síklaki István alakítják. Nekik is ​ott lehet üzenni és téma-javaslatokat küldeni.

Kérünk mindenkit, ​hogy ha változik az elérhetősége, úgy erről értesítse az EPMSZ E titkárát: Haraszti Dórát​ a epmsze@gmail.com címen. Szeretnénk, ha elküldené azok e-mail címét is, akinek jelenléte vitáink ​javára szolgálna.