Press "Enter" to skip to content

Korábbi roma-projekt

A Magyar Pax Romana hosszabb ideje nagy jelentőséget tulajdonít a roma-magyar együttélésnek . 2000-ben elindult egy program a dunaszerdahelyi Márai Sándor Alapítvány és a Magyar Pax Romana kezdeményezésére, amelynek keretében roma és nem roma diákok közösen vettek részt fejlesztő tréningeken. A tréningek célja az volt, segítsen a résztvevőknek felismerni és feldolgozni hozott előítéleteiket. A Márai Sándor Alapítvány és a Magyar Pax Romana közös vállalkozásában megvalósult program különböző társadalmi közegekben a konfliktusok megelőzésére, esetleg oldására mutat fel mintát, amely alkalmas lehet arra, hogy a többségi társadalom befogadóbbá váljon.

A tréningprogram irányítói a dunaszerdahelyi Márai Sándor Alapítvány mellett működő tréningközpont munkatársai: Bordás Sándor, Hunčik Péter és Stredl Terézia pszichológusok, továbbá Mikulás Domonkos, a Magyar Pax Romana titkára kötetet állítottak össze tapasztalataikból.

 

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .