Press "Enter" to skip to content

2014. március 17.
A Feltétel Nélküli Alapjövedelemről

A LÉT-pénz, feltétel nélküli alapjövedelem (FNA), amiért a magyarországi állampolgártól cserébe nem követelhető semmilyen magatartás, amin nincs közteher, és ami szabadon elkölthető. Legyen ez a gyerekek esetében havi 25 ezer, felnőtteknél 50 ezer, várandós édesanyáknál 75 ezer forint a létükhöz, egyben személyükhöz fűződő, elidegeníthetetlen alkotmányos joguk – ajánlja a magyar társadalomnak egy független kutatókból, szociológusokból, szociálpolitikusokból, jogászokból, pénzügyi és költségvetési, valamint társadalombiztosítási szakemberekből álló csoport. A LÉT-től nem kevesebbet remélnek kidolgozói, mint hogy képes lesz nemcsak megállítani a magyar társadalom széthullását, de történelmi fordulatot is eredményezni annak integrációjában.

 

 felkért hozzászóló: Bánfalvi István szociálpolitikus, Krémer Balázs szociológus, szociálpolitikus és Szabó Márton politológus, antropológus

A beszélgetést vezeti: Horányi Özséb

Előzetes tájékozódásként ajánljuk

A fórum idején online közvetítés lesz; részleteiről ugyancsak tájékozódhat

az Egyház és Társadalom Lehet-e? rovatában.

Mindenkit szeretettel várunk a helyszínen és a képernyők előtt!

Hanganyag: Meghallgatás/Letöltés

Az előadáson felvett videó:

Képek a fórumról:

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .