Press "Enter" to skip to content

Álljanak ki a keresztények a kvótakampány ellen!

Megunta a tétlenséget, az egyházi elöljárók hallgatását, félrenézést, és állásfoglalást kér-vár a magyar keresztényektől kvótakampányügyben egy pedagógus. Gondolatait, kérdéseit egy petícióban fogalmazta meg.

„Úgy gondoljuk, az Evangélium tanítását követve lelkiismereti kötelességünk, hogy irgalmassággal, nyitott szívvel és segítőkész tenni akarással forduljunk vallástól, kultúrától, gazdasági helyzettől, bőrszíntől függetlenül bárki felé, aki hozzánk érkezik, addig is, amíg jogi döntés nem születik arról, hogy Magyarország be tudja-e fogadni” áll a petícióban. A menekültkérdés összetett probléma, de csak összefogással és a nemzetek közötti együttműködéssel lehet megoldani. Ugyanakkor a magyar társadalmat megosztó, félelmet keltő népszavazási kampány okozta sebek a válság után is itt maradnak velünk: “a felszított megosztottság és gyűlölet új célpontokat fog keresni és találni.” “A ‘gyűlölj és félj’ üzenet mostanra már az ország minden szegletébe eljutott, olyan helyekre is, ahol még soha nem találkoztak más bőrszínű vagy vallású emberekkel.”

A cikk teljes terjedelmében olvasható ide kattintva.

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .