Press "Enter" to skip to content

Beszélgetés az együttműködő versengés lehetőségeiről

Loading Map....

Időpont
Date(s) - 2018.03.19
17:00 : 19:00

Helyszín
Pesti Evangélikus Egyház Deák téri Gyülekezet l. emeleti kisterme

Kategóriák


A verseny világában élünk: ennek minden áldásával  és átkával együtt. Jelen van az élet minden területén és minden életkorban: a játszótéren, az iskolában, a munkahelyen, a sportban és a szabadidős tevékenységekben, és még az idős korban sem tűnik el. Min múlik az, hogy ez a szakadatlan verseny milyen és mekkora szerepet játszik az életünkben? Az egyén a meghatározó vagy a szűkebb (iskola, munkahely) vagy a tágabb környezet (társadalom, kultúra) abban, hogy a versengés boldoggá vagy boldogtalanná tesz?  Mennyiben segíti, és mennyiben akadályozza, hogy egymással építő megegyezésre juthassunk? Mennyiben jó megoldás a versengésre a kompromisszum, és van-e ennél jobb megoldás? Mit nyerhetünk az együttműködéstől, a versengés alternatívájaként?

Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ két szociálpszichológus,

Fülöp Márta és Síklaki István diskurzusa. Fülöp Márta végül nem vett részt a fórumon németországi kiküldetése miatt.

Moderátor: Kőszegi Ábel

Ajánlott olvasmányok:

  • „A következő lépés” címmel a Magyar Pax Romana vitaestjének összefoglalója ide kattintva olvasható. Az eseményre 2002. október 29-én került sor a Kossuth Klubban. Az összefoglaló címe: „Kooperáció és/vagy kompetíció”.
  • Pallai Katalin, Konfliktuskezelés és elemzés (Résztvevői munkafüzet) című művében ide kattintva olvashatunk a Nyerj, amennyit bírsz című játékról, illetve kísérletről.

A fórum hanganyaga:

Meghallgatás/Letöltés

A fórumon rögzített videó:

Néhány kép a fórumról:

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .