Press "Enter" to skip to content

2012-ig

Az E&T-t 2009-ben indítottuk (Magunkról) útjára egészen más indítékokkal és más működési móddal (Működésünkről), mint a most éppen megújuló; és mi tagadás, nem volt sikeres. A tematikája viszont hasonló lett volna (Filozófiánkról), mint a mai lesz (reményeink szerint). Ez a 2012-ig szóló ARCHÍVUM ennek állít emléket, illetőleg ennek a 2009-es nekibuzdulásnak a dokumentumait hivatott megőrizni.

„Ezek az oldalak (részben konferenciák eredményeit összefoglaló írások) a mai magyar társadalmat ért kihívásokra (közülük egyesekre) keresik a válaszokat; a társadalom makro és mezo szintjén egyaránt; és – nyilvánvalóan esetenként – a mikro szint, avagy a személyes perspektíva sem zárható ki. A válaszok keresésének sikeréhez bizonyosan szükségünk van a mai magyar társadalom tentatív képére. Most itt tartunk.

Ezeknek az oldalaknak a tartalma keresztény elkötelezettségű lesz, sőt ökumenikus mentalitású; és keresztény társadalomtudományi erőfeszítésekről szólnak, javarészt a Magyar Pax Romana 1998-ban meghirdetett középtávú céljainak megfelelően. Azt reméljük, hogy mindaz az értékrend, amit a kétezer éves kereszténységgel kapcsolatba lehet hozni, segítséget, mással alig pótolható segítséget jelent a mai magyar társadalom gondjainak enyhítésében. Mert költséghatékonyabbnak mutatkozik minden más stratégiánál. Ez a meggyőződésünk.

Horányi Özséb
www.ozseb.horanyi.hu”

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .