Press "Enter" to skip to content

Tölgyessy Péter a kegyelmi botrány hatásairól

Válságban van az ország? Tölgyessy Péter jogász, közgazdász volt a Partizán vendége, akivel arról beszélgetett Gulyás Márton, hogy mire mutat rá a február elején kirobbant politikai botránysorozat, és a kegyelmi ügy tükrében milyen következtetéseket vonhatunk le a rendszer működéséről.

0:00 Visszaszámláló
4:18 Felkonf
6:19 Váratlan fordulatok a politikában
14:04 Az eddigi köztársasági elnökök és Novák Katalin
18:48 Mindenki beáldozható, kivéve Orbán
22:00 Ki van erkölcsi fölényben? A helyzet orbáni kezelése
27:00 Influenszertüntetés
30:57 Sulyok Tamás és Deutsch Tamás
37:24 Évértékelő beszéd, orbáni gazdaságpolitika
43:03 Az ellenzék szerepe és Orbán egyensúlyvesztése
53:35 A képviseletiség válsága és a közvetlen elnökválasztás
1:12:01 Magyar Péter, politikai fordulópontok
1:24:52 15 éve volt a tatárszentgyörgyi gyilkosság

A Partizán TV-nek adott interjúban Tölgyessy Péter kiemelte, hogy a miniszterelnök jelentős áldozatot hozott Novák Katalin köztársasági elnök pozíciójának feláldozásával. Tölgyessy szerint Novák Katalin kedvelt figura volt a jobboldali közönség körében, hasonlóan Göncz Árpádhoz, aki szintén képes volt melegséget és elérhetőséget sugározni. Tölgyessy Novákot a Fidesz átlagos tagjaival ellentétben, kevésbé agresszívnak és inkább tervezett arculattal rendelkező személyként írta le. Hangsúlyozta, hogy Novák karakterét éveken át építették fel, és fontos szerepet töltött be a miniszterelnökkel való munkamegosztásban, különösen nemzetközi ügyekben. Tölgyessy szerint Novák potenciálisan Orbán Viktor utódja lehetett volna. Tölgyessy szerint Novák áldozatvállalása kiemeli, hogy a rendszerben mindenki helyettesíthető a miniszterelnök kivételével…

One Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .