Press "Enter" to skip to content

Lehet-e békésen együtt élni a homoszexualitással?

Térkép betöltése...

Dátum/Idő:
2018.11.19
17:00 - 19:00

Helyszín:
az Pesti Evangélikus Egyház Gyülekezeti Kisterme (7-es terem)

Kategória:


A homoszexualitás megítélésével kapcsolatban mindig is komoly viták voltak, ezek azonban az utóbbi időben polarizálódni látszanak. Némileg sarkítva az egyik felfogás az egyéni szabadság értékét hangsúlyozza, és azon az állásponton van, hogy türelemmel kell a társadalomnak viseltetni az eltérő nemi orientációjú emberek iránt, és ugyanolyan jogokat kell biztosítani számukra, mint a normális nemi orientációjúak számára, beleértve a házasságot és a gyermeknevelést is. A másik felfogás erkölcsi eltévelyedésként tekint a normálistól eltérő nemi orientációra, veszélyeket lát benne a társadalomra nézve, ezért szankcionálná vagy szankcionálja. Különösen erős ellenállás tapasztalható az ilyen felfogásúak körében a gyereknevelés lehetőségével szemben azzal érvelve, hogy az egészséges gyerek egy homoszexuális családban maga is homoszexualitásra szocializálódik.

Mit mond erről a tudomány, nevezetesen az embriológia és idegtudomány? Síklaki István szociálpszichológus bevezetője után Kiss Ulrich jezsuita- és Nagy Gergely református teológusokat, valamint Nádasdy Ádám egyetemi tanárt arra kértünk, hogy a kérdésről ne csupán egyházi – hanem társadalom- lélektani vitát folytassanak.

Moderátor: Kőszegi Ábel

Az előadáson rögzített videó:

Síklaki István

Kiss Ulrich

Nagy Gergely

Nádasdy Ádám

Kőszegi Ábel

Néhány fénykép Tihanyi Károlytól:

 

 

Legyen Öné az első észrevétel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..