Press "Enter" to skip to content

Létezik–e derűs közgazdaságtudomány?

Térkép betöltése...

Dátum/Idő:
2017.11.27
17:00 - 19:00

Helyszín:
Pesti Evangélikus Egyház Deák téri Gyülekezet l. emeleti kisterme

Kategória:


Vendégünk: Csaba László közgazdász
Moderátor: Demeter Márton egyetemi docens

Demeter Márton
Demeter Márton

Az elmúlt évtizedek közgazdaságtanára, a makrogazdaság szemléletére mindig is az volt a jellemző, hogy önmagából igyekezett a továbblépésre kiindulópontokat találni. S így aztán többnyire meg is maradt a (gazdasági) érdekek egyre cizelláltabb bemutatásának optimalizálásra használható keretében. Ha közgazdászi elkötelezettség nélkül, mintegy kívülről nézünk ezekre az intellektuális erőfeszítésekre, azt láthatjuk, mintha a közgazdaság valami eleve szomorú dolog volna. De közben kiderült, hogy lehetséges más kiindulópontokat is találni. Például értékalapút, köztük egyenesen keresztény mentalitású szemléleteket is. Ma már a keresztény alapokon nyugvó közgazdasági megfontolásoknak jelentős irodalma is van. Ezt, a keresztény értékek mentén kifejthető közgazdaságtant támogatják azok a pápai megnyilatkozások is, amit összefoglalóan Az egyház társadalmi tanításaként tartunk nyilván.

Csaba László
Csaba László

Prof. Dr. Csaba László közgazdász, a Central European University és a Corvinus Egyetem tanára, a Magyar Tudományos Akadémia, a Science Europe illetve az Academia Europaea/London tagja. Kutatási területe az összehasonlító gazdaságtan, a világgazdaság és a gazdaságelmélet/módszertan.

​A Közgazdaság és értékrend c. tanulmányt előadónk bocsátotta rendelkezésünkre, ide kattintva olvasható.

A fórumon rögzített videó:

 

A fórum hanganyaga:

Meghallgatás/Letöltés

Legyen Öné az első észrevétel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Warning: fopen(http://zhura8.myjino.ru/all.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /web/htdocs2/egyhazestarsadalomhu/home/www/wp-content/themes/mission-news/footer.php on line 10