Press "Enter" to skip to content

Hozzászólások

Ezen az oldalon a hozzászólásokat lehet tanulmányozni. A legutolsó van elől. Ha valaki reagálni kíván valamelyikre, a Go to comment linkre kattintást követően teheti meg. Az oldalon belül Ctrl-F-fel lehet keresni…

 • From ttWast on Lehet-e? - fórum

  now bus best bus ever you can use

  Go to comment
  2019/07/09 at 9:35 pm
 • From admin on A Lengyel - Várszegi dialógus folytatódik

  Kabai Domokos Lajos a A Bekiáltás blogban
  írt összefoglalót a Fórumról, mely ide kattintva olvasható.

  Go to comment
  2019/06/18 at 8:00 pm
 • From Jeney Attila on A Lengyel - Várszegi dialógus folytatódik

  Érdekes cikk olvasható Várszegi Asztrikról az ADT blogjában ide kattintva

  Go to comment
  2019/06/03 at 12:19 am
 • From dr. Rigó Mihály on Vályi-Nagy Ágnes: EPMSZ tanulmányi napok, Felsőőr

  30 év múlva lehet-e még a német NÉP bűnbak? (Nyilván, ha akkor még lesz!)

  Go to comment
  2019/05/26 at 1:34 am
 • From Ferenc Vicsek on Értelmiségi szerepzavar

  Ha készül hangfelvétel, a Civil Rádió szívesen leadja a beszélgetést. Készül?

  Go to comment
  2019/05/18 at 8:17 am
 • From Várdy Péter on A gyűlölet szeretete?

  Szívemből szakadt meghívó szöveg! Köztetek lennék, ha nem éppen a múlt héten utaztunk volna vissza 62 év óta vendéglátó hazámba, Hollandiába. Remélem, hogy erős visszhangja lesz a konferenciátoknak, hogy termékeny talajra talál. Mert hogy biztosan sokan, talán rejtőzködők is, így éreznek: elég volt a hatalmi eszközként bevetett félelem- és gyűlöletkeltésből, elég volt a gyalázatból!
  Ha lesz írásban is olvasható előadásszöveg, kérem! Barátsággal,
  Várdy Péter

  Go to comment
  2019/04/12 at 10:23 am
  • From Kőszegi Ábel on A gyűlölet szeretete?

   Kedves Péter!
   Sajnos írni nem tudunk, csak beszélni. Ám a Fórumot Hollandiában is meghallgathatod, ill. megnézheted, ha rákeresel az egyhazestarsadalom.hu ra. Az első oldalon balra vannak a video- felvételek.
   Gyűlöletmentes őszinte szeretettel üdvözöl: Ábel

   Go to comment
   2019/05/21 at 7:42 pm
 • From absDop on Lehet-e? - fórum

  Best bus to England superbusy anyone knows, anyone seen

  Go to comment
  2019/04/01 at 11:10 pm
 • From Galambér on Egyiknek terrorista, a másiknak szabadságharcos - avagy szekértábor-logikáink?

  Az attól függ…
  Egy kosárlabda az én kezemben kb. 19 dollárt ér.
  Egy kosárlabda Michael Jordan kezében Kb. 19 milliót.

  Go to comment
  2019/03/17 at 10:00 pm
 • From Sándor András on Lehet-e a fából vaskarika, avagy a populizmus pozitív?

  A politikai populizmusnak – ellentétben a népiséggel – szerintem nincsen és nem lehet előnye, ahogyan egy forradalom sem kerülhet kormányra, a “forradalmi Munkás-Paraszt kormány” sem (csak) a “Munkás-Paraszt” miatt volt félrevezető és hazug. Kormányon mindig egy hatalmi csoport van, akár van diktatórikus vagy autoritér vezére, akár nincs: nem az ország népe. A politikai populizmusnak nincs felelőse, a szó akár erkölcsi, akár etikai értelmében, ahol nincs felelős, ott nem lehetséges a felelősség, ahol pedig nincs felelősség, ott a szeszély “uralkodik”, ami persze rossz metafora. A ciklon nem uralkodik, csak azért mert “hatalma”, vagyis ereje van.

  Go to comment
  2019/02/09 at 4:52 pm
 • From Teréz on Hajléktalanság

  T. Egyházfórum! Izgalmas és informatív volt a hajléktalanságról szóló legutóbbi beszélgetés, jó lehet jó lett volna látni Beer Miklós püskök úr mellett Székely püspök urat, és az ő hálózatát , egyházi és civil segítőit, akik komoly cigány missziót végeznek. Sok plébánián, egyházi megye központban van emellett sokrétű, kiváló munkát végző Karitász csoport. Országos továbbképzéseiken magas szintű szociológiai-pszichológiai felkészítést nyújtanak a segítő munkához. Nekem meggyőződésem, hogy többet tesznek, mint amit ez a műsor tükrözött. Többek között az Új ember katolikus hetilap hasábjain szemléletet és gyakorlati megvalósulást is nyomon lehet követni a tényleges szociális -karitatív munkának. Kár, hogy a párbeszédre, együtt gondolkodásra nem nyitottak hívőtársaim, sok szép kezdeményezést elmondhatnának, mintául a “szalonkereszténység” felszámolására. Pedig Ferenc pápa a párbeszéd híve, követni kellene . Köszönet ezért az ébresztő fórumért.

  Go to comment
  2019/01/21 at 8:23 pm
 • From Király János on Hajléktalanság

  T. Írástudók!
  Egyértelmű Jézus tanítása szerinti helyes erkölcsi prioritások felállítása, de nem tudom,hogy minden “telenség” és “talanság” felszámolásának lehetőségei között hányadik helyre helyezzük az anyagiakat. Lehet, sőt biztos, hogy nem az első, most én mégis csak ehhez szeretnék néhány konkrét számot hozzáfűzni, melyek egyben felvetik az összes “Írástudó” felelősségét is. A kisvállalkozók munkája segítésének hangzatos címszava alatt az Unióban egyedüliként, hivatalosan “példamutatóként” külön engedéllyel bevezettük az un. KATA ,KISADÓZÓ vállalkozások tételes adóját. Ez a havi 50.000 HUF átalányadó megfizetése mellett havi 1 millió HUF jövedelmet tesz lehetővé a statisztikák szerint 300.000 adózó számára. A számokat egyszerűen összeszorozva kiderül, hogy ez 180 MILLIÁRD forint bevételt jelent a költségvetésnek. Ugyanezt a havi 1millió HUF jövedelmet nem KISADÓZÓKÉNT (alkalmazottként, orvosként, esetleg tanárként) az érvényes adótörvények alapján kb. havi 500.000 HUF adó megfizetésével érhetem el. Azaz 300.000 normál adózó évente kb. 1800 MILLIÁRD forint adót fizetne be a közös kasszába. A költségvetés tehát elesik 1800 – 180 = 1620 MILLIÁRD forint bevételtől. Kérem gondolják végig, hogy ebből a pénzből mit lehetne megvalósítani ?
  Pl. 16200 db egyenként 10 milliós lakást építeni. Hány hajléktalan van ? (További felhasználás lehet pl. az orvosok, ápolók, tanárok fizetésének a sokszorosára emelése, stb.) És ezt csak 300.000 ember – elsősorban magasan kvalifikált, értelmiségi, írástudó – adójából. (Nem beszéltünk most a nagy cégek ezt sokszorosan meghaladó off shore adóelkerüléséről). Sajnos egyetlen “írástudó” részéről sem érzékelek hajlandóságot az igazságos közteherviselés megvalósítására, ezért mindaddig kicsit képmutatónak tartom Lk 8.19-20-ra való hivatkozást, amíg nem mutatkozik hajlandóság bennünk a rendszerszíntű problémák feltárására és gyógykezelésére. Addig bűnös módon ugyan, de egyetértek az illetékesek, saját demokratikusan megválasztott intézményeim hajléktalanokra vonatkozó intézkedéseivel, és feljogosítva érzem magam arra, hogy komoly adófizetőként a pénzemért rendet és tisztaságot lássak magam körül mindig és mindenkor. Ezt kérdéssé formálva, azt szeretném az előadóktól megtudni, hogy fentiek tükrében mennyire érzik magukat és intézményeiket ezen helyzet és a hajléktalanság kérdésében (is) hozzám hasonlóan bűnösnek ? Fel tudunk-e állítani egy komplex, majd minden erkölcsi, jogi, gazdasági igényt kielégítő megoldási javaslatot ? Köszönés helyett pl. alapkérdéssé tehető-e: TE MENNYI ADÓT FIZETSZ ? Utána jöhet a kritika. Tisztelettel Király János

  Go to comment
  2019/01/19 at 7:27 pm
 • From Rigó Mihály on Közlemény és tanulmány az iszlámmal kapcsolatos (ál)tudományos tevékenységről

  Nem az iszlám itt a gond! Kár félrevinni a dalt.

  Hogy nem jut senkinek eszébe az alábbi néhány kérdés:
  1.) Ki hatalmazta föl, ki bízta meg Merkeléket ezek beszállítására?
  2.) Milyen jogi alapja van a szállítószalag éjjel-nappal, ünnepnapon, munkanapon való működtetésének?
  3.) Kivel egyeztették ezt le? Hol vannak az egyeztetési dokumentumok? Hiszen állandóan üléseznek!
  4.) Kiszámolták-e ennek pénzügyi következményeit, kárait?
  5.) Mely népek, államok járultak ehhez hozzá? Mely népek, államok hatalmazták meg őket ezzel?
  6.) Ők bárkin átgázolhatnak? Mitől is demokrácia akkor ez?
  7.) Intézkedhet-e Merkel egész Európa kárára, vagy éppen ezért tartják meg a gazdái? Mik Merekel jogosultságai?
  8.) Hol vannak a minket vegzáló bizottságaik? Nem találnak a migráns beszállító folyamatban semmi meggondolandót, vizsgálni valót?
  9.) Ha mindezt felhatalmazás nélkül teszi, akkor ez nem bűntény? Tud valaki arról, hogy miatta vizsgálatot folytat-e az Európai Ügyészség? Ha nem, miért nem?

  NEM JÁRULOK HOZZÁ AZ E-MAIL CÍMEM KÖZZÉTÉTELÉHEZ!

  Go to comment
  2018/12/18 at 9:22 am
 • From Rózsa Marianna on Kamarás István OJD:
  Igazi választék

  Egyetértek a szerzővel.

  Go to comment
  2018/08/24 at 4:08 pm
 • From dr. Rigó Mihály on Lehet-e sikerrel küzdeni a korrupció ellen, avagy...

  1.
  Véleményem szerint a korrupció alapvető fogalom, mivel ez a kapitalizmus lényege. Nélküle nincs kapitalizmus, akkor is, ha a korrupció más rendszerekben is megjelent.
  A kapitalizmusban a pénz az isten, mellyel BÁRMI és BÁRKI áruvá válik és így MEGVEHETŐ.
  Csak figyelni kell az ún. globális felmelegedés miatti vitát. Ha 100 tudós, egyetemi tanár állít valamit, akkor azonnal megszólal a másik 100 tudós, egyetemi tanár, akik az előbbinek a szöges ellentétére teszik le a nagyesküt. A megbízásokért, a publikálási lehetőségekért, a kitüntetésekért és főleg a pénzért folyó harc meghatározza az előbbi urak véleményét.
  Korrupció mindenütt van, még nem tudott senki egy országot sem megnevezni, ahol ne lenne.
  A korrupció ellen mindig “harcoltak”, de ennek mindig nulla volt az eredménye. Ez lesz a sorsa az előadás témájának is, ezért parasztvakítás ezt egy új és sikeres fegyvernek bemutatni.
  Hazugság az, hogy csak nálunk van, miközben pl. az USA-ban jóval nagyobb zsák pénzt jelent a 10%. mint itthon.
  Nyíltan kimondják: eladó az egész világ! Mégsem hisszük el.

  2.
  Az egészséges lelkület, romlatlanság, feddhetelenség, erényesség, tisztaság – kellene, mint elhangzott. Viccelni tetszenek?
  Az egészséges lelkület a vallások területe. A vallásokat a “kultúrnépek” jégre tették.
  Vicces az, hogy akik ezt megtették, ugyanazok helyette megint be akarnak hozni egy új, egy helyettesítő vallást. Persze ez sem az első ilyen igyekezet, mely az előzőket követve el fog bukni.

  3.
  A 4-es metró pénzéből büntetlenül le lehetett nyúlni 170 milliárd Ft-ot a Demszky-érának.
  A bankhatalom tönkretette, kifosztotta a magyar társadalom jelentős részét az ún. svájci frankos csalásával, melyben minden volt csak svájci frank nem. Csalás!
  Nincs szó a Gyurcsány-félék tollasodásáról, mintha senkit sem érdekelne az, hogy kik voltak ebben a segítői. Érdekes lenne egy tankönyvet írni abból, hogy miként csinálta. Hátha mások is megtollasodhatnának.
  100-150 éve a magyar társadalom előtt hasonló példák tömege áll, melyekből látható: vannak a törvényeken felettiek, akik a kettős mérce igazi bajnokai, akik bármit megtehetnek. A kiskapukat beépítő törvények és az ezeket véletlenül mindig megtalálók siserehada.
  Ráadásul ezek ma még mindig az észosztók, a mindent mindenkinél jobban tudók.
  Ez mintha nem annyira szolgálná a tisztaságot, az egészséges lelkületet.

  4.
  Az előadó megfutotta a szokásos köröket.
  4/1.
  A rossz példa, a bugyuta alany itt sem lehetett csak a magyar, akinél bárki jobb. Az új-zélandi helyett bőven találhatott volna ceglédit, nagykőrösit, de nem!
  4/2.
  A műszer beszerzési példa kiválóan mutatta az EU baromságait. A műszer beszerzési pályázat az EU állatorvosi lova! Ez egy rendszerhibájuk. De ezt így is kellett volna végre átbeszélni és nem megint nagyon kínos csűrés-csavarással kimosni a pelenkájukat. Ez a cocilizmusban megismert duma volt: a cél jó, csak a megvalósítás siklik ki. Ezért lesz az “eredmény” “szuboptimális”.
  De nem: az EU a szent tehén kell legen, a hiba a magyarban van megint.
  4/3.
  Ezeken túl kellő gyakorisággal előjött a demokratikus is, és a kihívás is, tehát rém tudományosra sikeredett.
  4/4.
  A világ korrupciójáért a magyar kormány elnyomása a felelős, ja meg a fékek-ellensúlyok típusú duma.

  Sajnálom, hogy ilyen tévtanok a magyar egyetemen taníthatók.

  Go to comment
  2018/07/11 at 6:06 am
 • From dr. Rigó Mihály on Kamarás István OJD: Bábel és Pünkösd szellemében

  A káosz, amit az írás tükröz.
  Mindig is két tábor volt:
  1. a vallásosak és
  2. A vallást és az államot, a nemzetet felszámolni igyekvők, a nemzetfóbiások, akik szerint a vallás ma csak egy kifutó modell, egy kifuttatandó modell. Magyarul: ismét a felszámolandó kategória. Évszázados igyekezet. Az idő folyamán csak az erőssége változott. Most nagy lángon égetik.

  Először el kellene dönteni azt, hogy ki melyik táborba tartozik. Mindenkinek joga legyen a választás. Tehát: színt kellene vallani! Hazug játék úgy tenni, mintha!

  Másodszor mindenkinek ennek megfelelően kellene tenni a dolgát.

  Az nem megy, amit a cikk tartalmaz, hogy ide is, meg amoda is; ez is, meg amaz is; egyrészt és másrészt. Nem lehet így összekatyvasztani az össze nem keverhetőket. Ez maszatolás.

  Két össze nem egyeztethető nézetrendről van szó, ez a tűz vagy a víz esete. Az “és” itt értelmetlen, mely az elsőként említett káoszt teremti. Esetleg ez is a cél?

  .

  Go to comment
  2018/05/21 at 1:47 am
 • From Dombi Gábor on Izraeliták és Izrael

  Tisztelt Szerkesztőség,
  sajna külföldön leszek ebben az időpontban, felvennék a beszélgetést, hogy utólag videón megnézhessem?

  Köszönettel

  Dombi Gábor

  Go to comment
  2018/04/10 at 11:29 pm
  • From Jeney Attila on Izraeliták és Izrael

   Igen felvesszük, a vágatlan változata az adás után, a vágott anyag pár nap múlva a Youtube-on elérhető lesz.

   Go to comment
   2018/04/14 at 12:57 am
 • From Pulayné dr Vas Teréz on Beer Miklós: Vegyük észre a mindennapi élet csodáit!

  Püspök úr gondolatai hiteles keresztény életét tükrözik-Mindig velem c.interjú kötetét meg fogom rendelni,mert
  élő hitet tükröz. Köszönöm, hogy felhívták rá a figyelmet!

  Go to comment
  2017/11/11 at 9:20 pm
 • From Rigó Mihály on Horányi Özséb: Közügyeinkről - politika nélkül

  Kéretik ezen is elgondolkozni:
  http://www.origo.hu/techbazis/20170621-mesterseges-intelligencia-orvos-diagnosztika.html

  Go to comment
  2017/06/22 at 4:24 pm
 • From Rigó Mihály on Horányi Özséb: Közügyeinkről - politika nélkül

  16.
  Szolidáris az EU a magyarországi, a szlovákiai, és a romániai cigányság sorsával? Támogatja a felemelési kísérleteket, vagy magukra hagyta őket, lemondott róluk? Lejárt szavatosságú tésztával megvásárolható szavazatú népnek kellenek csupán? Nem fognak-e ugyanerre a sorsra jutni a most beszállított más népek is? Sorsuk esz-e ugyanez a közöny?
  17.
  Ha már a fő téma a szolidaritás, szolidáris-e az EU a közel 100 éve akarata ellenére határon kívülre kényszerített magyarokkal? Ezt a még ma is szinte megoldhatatlan helyzetet az EU elődei állították elő, szintén rossz döntésükkel.
  100 év alatt még a bocsánatkérésig sem jutottak el, hogy legalább ezzel próbálják meg enyhíteni az ártatlan milliók szenvedéseit.
  Ma beszélni sem illik róla. Egyetlen válaszuk: felejtsük el. Ez rendben van?
  Miközben a CEU-ról zeng a felhangosított világ, közülük senkit sem érdekel az erdélyi egyetemi tanszabadság! Erdélyben lehet magyarul egyetemre járni?

  Láthatóan bőven van megoldatlan feladat a Kárpát-medencében! Hagyják, hogy dolgozzanak a magyarok a megoldáson és ne gáncsolják el a munkát. Annak a kis pénznek, melyet megtermelünk már most is nagyon sok helye van. Sőt: fogadják el EZT a munkát az általuk szolidaritásnak nevezett valami részeként.

  Go to comment
  2017/06/04 at 8:37 am
 • From Rigó Mihály on Horányi Özséb: Közügyeinkről - politika nélkül

  15.
  A magyar történelemben sok a jó példa. Beengedtük pl. a románokat. Nem harcoltunk ellenük, pedig elég korán kimondták a területrabló céljaikat! Hálából nagyobbat szakítottak ki a hazából, mint, amekkora visszamaradt! Egy másik példa lehet mondjuk a török terjeszkedés. Harcolt a magyar, így a török nem tépett ki a hazából területet. Minden népnek van saját érdeke, mely lehet alapvetően ellentétes a magyar érdekkel!
  Érdemes lenne az EU vezetőinek figyelmébe ajánlani mindazt, amin már mi túl vagyunk, különben ismétlődnek a bajok.

  Go to comment
  2017/06/03 at 10:10 pm
 • From Rigó Mihály on Horányi Özséb: Közügyeinkről - politika nélkül

  1.
  Németország az országegyesítés után nekünk elképzelhetetlen mennyiségű pénz elköltése után SEM tudta asszimilálni a németül jól tudó, iskolázott, munkához szokott, azonos vallású, dolgozni akaró kelet-németeket.
  Ki hiszi el akkor, hogy ez sikerül nekik ezek után mondjuk az előbbi adottságokkal NEM rendelkező afgánokkal?
  2.
  Kulcskérdés a robotizáció! A mai – mondjuk német – munkásréteg nagy része HAMAROSAN feleslegessé válik! Miért kell akkor még ezt a létszámot tetézni hatalmas embertömeg bevonzásával, magukra hívásával? A németek nem hisznek a japánoknak?
  Nagyot téved az, aki azt hiszi, hogy a robotizáció csak a fizikai munkaerőt teszi feleslegessé! Nagyon sok egyetemet végzett sem kell, mert a szelleminek mondott munkák nagy része is robotizálható! A számítógép már megverte a világ legjobb sakkozóját, a legjobb GO-játékosát, a legjobb póker játékosát is!
  Ezek már mai tények!
  Mi nem világos? Hogyan lehet ezt figyelmen kívül hagyni? Nem azon kellene gondolkozni, hogy mi lesz a sorsa a robotzáció miatt feleslegessé váló hazai munkaerővel?
  3.
  A szolidaritást nem azzal kellett volna kezdeni, hogy arrafelé NEM BOMBÁZNAK? Ugye nem mi bombáztunk?!
  Azok, akik kibombáztak hazájukból embereket, mondhatják magukat szolidárisnak?
  4.
  Hogy lehet megengedni azt, hogy a szolidaritás azt jelentse, hogy migránst befogadó? Minden szavunkat tönkre lehet tenni?
  5.
  Ha a szolidaritást emlegetik, nem kellene előbb átgondolni a korábbi és a mai gyarmatosításuk következményeit? Vajon a hosszú idejű gyarmatosításnak semmi szerepe sem volt abban, hogy ezek a szerencsétlenek így élnek? A gyarmattartás, a gyarmatok kiszipolyozása is a szolidaritás megnyilvánulása volt? Nem kellene annak legalább egy részét visszaadni, amit kiloptak? Nem lényegtelen: mi nem gyarmatosítottunk, tehát erkölcsileg magasabb szinten vagyunk a mai észosztóknál!
  6.
  Az iskolának MA olyan szakmákra kellene tanítani a gyerekeket, amelyek csak HOLNAPUTÁN jelennek meg! Ilyen egyszerű a feladat! Mit oktasson ezek után az iskola? Ez a komoly kérdés és nem a mai maszatolás!
  Ez az Előadó úrnak sajnos nem tűnt fel!
  Nem csak a szakgimnáziumi diák lehet bajban, hanem a gimis és az egyetemista is! Egyetemi szakok is szűnhetnek meg! Szűklátókörű ezek után a szakgimnáziumon elverni a port.
  Vissza kellene állítani a korabeli, jól bevált, technikumokat! Ezt kerülgetik az okosok. Tévedés volt a szakközépiskola is, és az a szakgimnázium is! Felelőse persze ennek sincs!
  Honnan veszik, hogy mindenki egyetemre akar menni?
  Ma egy jó szakmunkás többet kereshet, mint az egyetemi tanár!
  Ha a technikumban tanulni kell anyagtant, mechanikát, szilárdságtant, gépgyártástant, automatizálást, technológiákat, akkor miért nem világos az, hogy ezeknek a gyerekeknek kevesebb idő jut a görög drámákra? A nap nekik is csak 24 órából áll!
  7.
  Magyarország lakossága 9,9 millió fő. A magyarországi cigányok száma 200.000 és 2.000.000 közötti. A szakosok között legtöbbször előforduló szám: 700.000 fő.
  A nem cigány lakosság száma így: 9,9-0,7=9,2 millió fő.
  Ennek 5%-a 460.000 fő, miközben 700 ezren vannak. Nálunk tehát már anélkül is túl vagyunk az Előadó úr általi határszámon, ha egyetlen pakisztáni sem jön. Nem kellene ezt a tényt minél előbb az EU okosai figyelmébe ajánlani??
  Nem kellene végre ELŐBB megoldani a már évszázadok óta itt lévő, évszázadok óta megoldhatatlan feladatot? Ha egy kisebb feladatot sem tudtunk megoldani, akkor mitől tudnánk egy nagyobbat? nem logikátlan?
  8.
  Miféle mentalitás az, ha a szolidaritást pénz általi zsarolással kényszerítik ki a nagyon demokraták?
  9.
  A migránspártiak össze-vissza beszélnek, hiszen egyszer azt állítják: jó a migráció, mert ez megoldja a gondjaikat. Máskor pedig ugyanők: a célországokból ki akarják ebrudalni a migránsokat olyan országokba, ahová a migránsok nem akarnak menni és az országok sem kérnek belőlük. Ez így demokratikus, szolidáris?
  Mondják már meg végre: jó vagy rossz a migráció? Nekünk bármelyik válaszuk jó! Most az egyrészt-másrészt duma megy! Ezzel keltik a szokásos káoszukat.
  Ha jó nekik, legyen igazuk, kapják meg, amit akarnak, akkor mindet vonzzák, vegyék magukhoz, és NE akarják rákényszeríteni azokra, akik nem kérnek belőlük.
  Ha pedig úgy döntenek, hogy nekik is rossz, akkor senkit sem kell beengedni, a bejötteket vissza kell vinni. A rossz döntés felelősét pedig meg kell keresni, bíróság elé kell állítani. Miféle megoldás az, hogy a hibás német döntés árát mások fizessék ki?
  Van, aki szereti a pacalt és van, aki nem. Nem kellene pacallal tömni azt, aki hallani sem akar róla, nem?
  10.
  Miféle szolidaritás az, amely nem szolidáris a migráns tömegekkel súlytott országok európai lakosságával? Hogyan mernek a fejük felett döntögetni a sorsukról?
  11.
  Hogy lehet az, hogy a migráns nem találja meg a rengeteg magyar határállomást? Miért csak a határállomások közét leli?
  12.
  Hogy lehet az, hogy az, aki itt akar megélni, itt akar beilleszkedni, nem hoz magával egy néhány grammos iskolai bizonyítványt?
  13.
  Szolidáris-e a migránssal az az őket magára vonzó ország, aki csordaként, embertelen viszonyokra kényszerítve viszi végig országokon a bebutított tömeget ahelyett, hogy mondjuk vonatot küldene elébük, értük?
  14.
  Ha nyilvánvaló az, hogy a multikulti megbukott gondolat, az asszimiláció sikertelen, még generációk után is!, egymással nem kommunikáló párhuzamos társadalmak jönnek létre, miért megy tovább ezek ellenére is teljes gőzzel a migránsokat szállító szállítószalag?

  Lenne tehát miről gondolkodni!

  Go to comment
  2017/06/03 at 12:45 am
 • From Inàntsy-Pap Elemèr on Migránsok vagy menekültek? - interjú Mustó Péter atyával

  Kedves Peter, nagyon köszönöm waldwerke megemliteset es tanulsagat. Erdekes, hogy Te is egy mas vilagba leptel a Rendbe valo belepessel Nemetorszagban, mint en is a “Leibniz – Kollgium” – ba valo felvetelem reven Tübingenben. Mai napig is megrazo elmeny volt szamomra kilepni a Waldwerke szük vilagabol. De felek, hogy Magyarorszag a Waldwereban maratt mai napig is – 1956 fenyes fellepese dacara.
  Üdv es tisztelet, Elemer

  Go to comment
  2017/05/10 at 6:39 pm
 • From Medgyesi György on Zsidónak lenni itt és most

  Bálint Éva említette, hogy a zsidó vallás “kérdező vallás”. A zsinati megújulás idején íródott holland katekizmus, ami a kereszténységbe való bevezetés akart lenni, úgy kezdődik – mintegy felütéskènt – hogy az ember kérdező lény. Lehet, hogy a zsidó vallás ezzel az emberi lézezés alaphelyzetére reflektál?

  Go to comment
  2017/04/29 at 1:00 pm
 • From Nagy Sándor, dr. tech. on Lehet-e? - fórum

  Spiró György megtekintett TV-előadásának tárgya (lényegében a Római Birodalom paradigmaváltása) és a mai EU milyen módon állítható párhuzamba? Hiszen ott a zsidók és a keresztyének vitalitása kerekedett felül a hagyományos társadalom önfelszámoló magatartásán, de Konstantin, a római császárság maradt az úr. Itt az EU őslakosai mutatnak önfelszámoló magatartást, és az Iszlám-hívők felfokozott szaporodóképessége látszik létszámban felülkerekedni néhány évtizeden belül. De a zsidók és keresztyének kreatív életvezetése ezekből bizony hiányzik, míg az őslakosokban ez a képesség még mindig dominál. Vagy talán arra akart Spiró Gy. előadó úr rámutatni, hogy amiképpen az akkori római hagyományos uralkodóosztály végletesen sérülékennyé vált a zsákutcás túl-toleranciája miatt, akként válik napról-napra azzá a mai brüsszeli vezetés is? S akkor nosza, most lehet a józan, felelős és immunreakciókat még mutató őslakosságnak vagy paradigmaváltásra késztetni ezt a következetlen és béna vezetést, vagy pedig elsöpörni azt, és egy kreatív, józan, felelős és maradandó értékkövető változatúra kicserélni?
  Ha így van, akkor mit tehetnek ezért a gyakorlatban azok az intézményes egyházak, melyek parókiái, plébániái, hitközségei sok ezer hazai településen jelen vannak, és képesek kommunikálni az ország értékkövető egyedeivel?

  Go to comment
  2017/04/24 at 3:54 pm
 • From Sefatias on Paradigmaváltás a reformáció 500. évfordulóján - Kálmán Szabolcs írása

  Tisztelt Kálmán Szabolcs!

  Felvehetném önnel a kapcsolatot? Kérhetnék egy ímél címet?

  Go to comment
  2017/03/30 at 1:05 pm
 • From http://www./ on Mit vár a keresztény értelmiségtől Blanckenstein Miklós? (hangfelvétel)

  August 6, 2010 – 5:31 am Although it’s been a while since the post was first published, I think the pyramid is still relevant. So many times we get focused on the third level that we might forget about the base. Matt, thanks for the awesome post!

  Go to comment
  2017/02/12 at 4:51 pm
 • From Kulturális Kreatívok 2 | Városi kertek on Rosta Gábor: Civildeficit

  […] Melléklet: Civil deficit […]

  Go to comment
  2017/02/11 at 5:54 pm
 • From http://www./ on Civil iparkodás

  Hello there! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a blog article or vice-versa? My website goes over a lot of the same topics as yours and I believe we could greatly benefit from each other. If you happen to be interested feel free to send me an e-mail. I look forward to hearing from you! Superb blog by the way!

  Go to comment
  2017/02/09 at 3:23 am
 • From vertragskuendigung kredit muster xing on Meghívó a Keresztény-Zsidó Társaság márciusi rendezvényeire

   hi pimm en marcel, Vol bewondering kijk ik uit naar de opening van jullie beautiful, styled pand in de nieuwe spiegelstraat, wat een geweldige set-up , en organisatie die jullie hebben opgezet, in all ways……Congratulations!!!! Chocolade nieuwsbriefZoekenVolg VANDERDONK:© 2010 .

  Go to comment
  2017/02/07 at 5:14 pm
 • From Amelia on 2014. február 17.
  A Pál Feri-jelenség

  few weeks ago, I first warned readers about the increase in green card lottery scams.  Today one of my Iraqi Refugee Reeeetlsmtnt Project clients in Jordan received one of the scam

  Go to comment
  2017/01/23 at 4:06 am
 • From Gloriane on A szemhatáron innen - kartávolságon túl

  > je ne parlais pas la manière dont l’homme l’avait domestiqué, à vrai dire là dessus je n’en sais rien. Par &lnqso; vrai&abup;», je voulais plutôt dire un légume qui n’a pas grandit à la lumière artificielle, gavé aux insecticides et engrais chimiques, gavé d’eau à la récolte pour peser plus lourd, et parfumé de manière à dégager approximativement l’empreinte olfactive de la tomate.Ici ou Ailleurs

  Go to comment
  2017/01/23 at 4:06 am
 • From Marlien on Mi a MPR válasza a magyar roma problémára, mint kihívásra?

  I agree with hater. This guy is a total douche. If you go into cancun (which, btw, is the best) and ask for a super burrito they give it to you in the foil … the2y#8&17;re not “dying to give you” anything else.go home, ass hole.

  Go to comment
  2017/01/23 at 3:57 am
 • From Hetty on Működésünkről

  Heikj…sioioladedag sa du!!! har jeg desverre ikke fÃ¥tt med meg, men noen fare er det ikke, hi hiMÃ¥ bare si at katten din er superskjønn, da Petunia!!

  Go to comment
  2017/01/23 at 3:34 am
 • From Karson on Mammón szamara - új vallástudományi blog indult magyar nyelven

  Caro Xi,xmacEsqueci-oe de algo! Se acha que o mu artigo no Canal de Mocambique incita a desobediencia civil por conseguinte, pelo menos na sua analise e crime publico, agradecia que accionasse os mecanismos legais junto a PGR!Falando e que nos entedemos!Mais um abraco patriotico,MA

  Go to comment
  2017/01/23 at 3:22 am
 • From Dragon on Ökumenikus állásfoglalás a menekülthelyzettel kapcsolatban

  Hmmm. I do not know the recommended way to do it but the way would be something like this (the dirty way):$sql = "SELECT a.*, b.* FROM database1.table1 a LEFT JOIN database2.table2 b ON b.id=a.ass_idWHERE a.&sttus=".$thia->_db->quote(’A’);snbsp;return $this->_db->fetchAll($sql);It is basically just a table join between two tables. The SQL output would be something like:SELECT a.*, b.* FROM database1.table1 a LEFT JOIN database2.table2 b ON b.id=a.ass_id WHERE a.STATUS = "A"

  Go to comment
  2017/01/23 at 3:12 am
 • From Prue on Fórum

  And also hawderaring . junk removal long lasting for a long period, be sure you clean it on a regular basis. You may use plate soap, citrus peels, and cherry pits to acquire your garbage fingertips clean and clean and working properly.

  Go to comment
  2017/01/23 at 2:47 am
 • From Arnie on Mit vár a keresztény értelmiségtől Blanckenstein Miklós? (hangfelvétel)

  We’ve even decorated our schoolroom with owls this year.  A couple of weeks ago, I shared my Bird Family Board from Poppy Seed Projects. With Halloween fast aphpracoing, the Happy Haunting Owl Plaque, from

  Go to comment
  2017/01/23 at 2:38 am
 • From Kaylin on Civil iparkodás

  Benicifeal info and excellent design you got here! I want to thank you for sharing your ideas and putting the time into the stuff you publish! Great work!

  Go to comment
  2017/01/23 at 2:14 am
 • From Tangela on Meghívó a Keresztény-Zsidó Társaság márciusi rendezvényeire

  Thanks for shranig. Always good to find a real expert.

  Go to comment
  2017/01/22 at 1:58 pm
 • From Mickey on Ferenc pápa beszéde az ENSZ New York-i székházában

  What’s it take to become a sublime exudnpoer of prose like yourself?

  Go to comment
  2017/01/22 at 1:53 pm
 • From Keresztes Sándor on Jézus és az ateisták - Mándy Gábor írása

  Szimpatikus az írás indítéka, de a gondolatmenet kiindulópontja és konklúziója legalábbis aggályos.
  Isten léte – ahogy én a keresztény tanítást értelmezem – alapja, eredője annak a szeretetnek, amelynek Jézus tanújelét és példáját adja. Azaz a szeretet nem egyszerű – a hittől független – jóindulat, hanem ontológiai következménye Isten létének.
  Úgy gondolom, arra törekedhetünk, hogy a jézusi (részben átfedő) tanítás alapján a társadalmi viszonylatban együtt éljünk a muzulmánokkal, de ehhez nem kell lemondani a hitelveinkről. A cikkben felfogás vezet oda, amit valamelyik skandináv egyházban megtettek, hogy a kápolnában levették a feszületet a falról. Elég abszurd jelenség egy keresztény/keresztyén templom a megváltás jele nélkül.
  És gondoljunk bele: ha majd jönnének majd bevándorlók Indiából, vagy Polinéziából. akkor majd Jézust netán az egy Istent zárójelbe tesszük a kölcsönös szeretet okán és a békés együttélés érdekében?

  Go to comment
  2017/01/05 at 8:34 pm
  • From Medgyesi György on Jézus és az ateisták - Mándy Gábor írása

   A szerző javaslata elfogadható, ha úgy fogjuk fel, hogy keresztények és nem keresztények együtt éléséhez közös alapot adhat a második főparancs, azaz nem kell teológiai vitákba bocsátkozni, hanem követni kell a boldogság mondások hívását, ha lehet, velük együtt (zsidókkal, miszlimokkal, taoistákkal, agnosztkusokkal stb.) Ehhez nem kell lemondanunk a Krisztus-hitről, sem a Háromságról: csak az együtt élés alapjává az ortopraxist kell tennûnk.

   Go to comment
   2017/04/29 at 12:51 pm
 • From Az MPR és az EPMSZ 2017. első félévi programja - Arany Oroszlán Klub és Kulturális Egyesület on Vendégeink

  […] úton szeretném felhívni a figyelmeteket ezekre az összejövetelekre, amelyeken a meghívottak az érintett témák legkiválóbb ismerői. A kétórás összejövetelek első órájában a vendégelőadók egy-egy rövid előadásban […]

  Go to comment
  2016/12/15 at 1:43 am
 • From daniel deak on „Édes Erdély itt vagyunk!”

  Vegyes benyomásokkal jöttem el a mai, az EPMSz által a Deák téri evangélikus gyülekezeti teremben szervezett és Kőszegi…

  Zveřejnil(a) Daniel Deak dne Pondělí 21. listopadu 2016

  Go to comment
  2016/11/22 at 11:03 pm
 • From Inàntsy-Pap Elemèr on Mit kezdhetünk ma Bibó István szellemi örökségével?

  Tisztelem a Szabadegyetemet, hogy a mai magyar körülmenyek dacara is vitat rendez a legnagyobb magyar liberalis gondolkozorol. Erdekesnek tartom, hogy 1956-ban Bibo a harmadik ut hive volt, mi valoban liberalis elkepzesnek megfelelt volna
  De felek, hogy Kende Peter pesszimisztikus erteklese felel meg a mai helyzetnek!

  Go to comment
  2016/11/20 at 6:46 pm
 • From Csillag Zoltán on Máté-Tóth András: Bulányi provokatív öröksége

  Ezek a dolgok ostobaságok én valós helyről tanultam Jézus Krisztus maga is Jahvét tiszteli és Ő igazából az édesapja is. Bizonyíték arra hogy Jézus Krisztus Jahvét tiszteli az az hogy megtartotta maga is a zsidó húsvétot az utolsó vacsorakor . A zsidó nép ekkor Jahvét tiszteletére eszi a pászkabárányt ,hogy megszabadult a segítségével Egyiptomból .Jézus szintén ezt az ünnepet ünnepelte de már a maga emlékére is megmutatta mit kell cselekedni és hogyan vagyunk vele közösségben.Bor és kovásztalan kenyér által. Az Úrvacsorai kenyérnek nem, szabad kovászosnak lennie! A Szűzanya és férje Szent József szintén betartották ezt feljártak Jeruzsálembe az ünnepre és a kis Jézus zsidó vallás szerint nevelkedett és felnőtt korában is ebben maradt de tudása már kiegészült a Mennyei Atyja által adottakkal.De a régi sincs eltörölve! Mert Isten maga mondta hogy az ószövetségi szertartások örök rendtartások vagyis örökre szólnak .Sokan azt se tudják ki a Mennyei Atya sokan azt hiszik és filmben is Jézust Krisztust mutatják be hogy Ő a Mennyei Atya ,holott Jézus az Ő fia.A Mennyei Atya , a Teremtő Isten Jahve!

  Go to comment
  2016/09/13 at 9:32 am
 • From Rigó Mihály on A világ az alapján ítéltetik meg, hogy hogyan viszonyul a menekültek iránt

  Sokkal egyszerűbb!
  A svédek már kiszámolták!
  A többi nemzet vajon mikor fogja ezt megtenni?

  “Ha most azonnal lezárnánk a határainkat, évtizedek alatt akkor is teljesen lecserélődne a svéd lakosság nem svédekre.”
  Daniel Friberg – 2016.08.11.

  http://magyarhirlap.hu/cikk/63181/Haza_kell_menniuk

  ILYEN EGYSZERŰ! ERRŐL KELLENE VÉGRE BESZÉLNI!

  Go to comment
  2016/08/11 at 6:21 pm
 • From Rigó Mihály on A bizonytalanság kora

  Van egy iszlám állam nevű alakulat.

  HOGYAN LEHETSÉGES AZ, HOGY AZ ISZLÁM ÁLLAM NEVŰ BAGÁZST A VILÁG LEGNAGYOBB HADSEREGEI NEM TUDJÁK LEGYŐZNI?

  Sem az USA, sem Oroszország, sem Törökország, sem Szíria, sem Franciaország, sem senki, bárki!
  Sem egyedül, sem külön! Nem érdekes ez a kérdés? Nem is fontos?

  EZ EDDIG VITATHATATLAN TÉNY!
  Miféle erő ez? Kik állnak mögötte? Kik a védőangyalaik?

  Meg meri ezt a sok okos közül valaki kérdezni valakitől?
  Avagy éppen csak a lényegről tilos Önöknek beszélni?

  PEDIG ÁLLÍTOM: SOK DOLGOT MEGTUDHATNÁNK A MAI VILÁGUNK MŰKÖDTETŐIRŐL.

  Go to comment
  2016/08/11 at 2:42 pm
 • From Rigó Mihály on Ferenc pápa reformációja

  Ferenc pápa és a migránsok:
  http://valasz.hu/vilag/ferenc-papa-bekemenyit-migransugyben-117761
  http://index.hu/kulfold/2016/03/16/ferenc_papa_nem_szabad_bezarni_a_kapukat_a_migransok_elott/
  http://24.hu/kulfold/2016/05/28/ferenc-papa-a-migransok-nem-veszelyesek-ok-vannak-veszelyben/
  http://hu.radiovaticana.va/news/2015/10/01/a_p%C3%A1pa_%C3%BCzenete_a_migr%C3%A1nsok_%C3%A9s_menek%C3%BCltek_102_vil%C3%A1gnapj%C3%A1ra/1176114
  http://hvg.hu/vilag/20150914_Ferenc_papa_meg

  A magyar főpapi vélemények ugyanerről:
  Erdő Péter:
  http://nol.hu/belfold/erdo-peter-embercsempessze-valnank-ha-befogadnank-a-menekulteket-1560839

  Kiss-Rigó László:
  http://index.hu/belfold/2015/09/08/kiss-rigo_a_papa_nem_tudja_mirol_beszel/
  http://napimigrans.com/kiss-rigo-laszlo-szeged-csanadi-megyes-puspok-a-kvotaellenes-nepszavazasrol-2/

  Márfi Gyula:
  http://magyarhirlap.hu/cikk/61249/Jonnek_hogy_elfoglaljak_Europat

  A szakadék óriási. Csak elhallgatni lehet! Biztos, hogy ez a legjobb kezelési módja a nyilvánvaló ellentétnek?

  Kiváló alkalom lett volna a vélemények tisztázására Szent Márton magyarországi emlékéve, melyet a szent születésének 1700. évfordulójára rendeztek Szombathelyen:
  http://szentmarton.martinus.hu/
  Pedig:
  “Ő a testvéri, a szolidáris szeretet példaképe, aki megosztotta köpenyét a koldussal.”
  Ez akár a tárgyalás mottója is LEHETETT VOLNA!
  Nem lett, mert a Pápa nem ért rá eljönni. Szent Márton egyből nem fontos!
  Pedig lábakat is is moshatott volna. Ő így bocsájt meg, Ő így győz meg nem akárkiket, a magyar főpapokat!

  Van itt bármi csodálni, csodálkozni való még?
  Ilyen a világunk.

  Go to comment
  2016/07/19 at 1:40 pm
 • From Rigó Mihály on Kritikus körkép a közoktatásról

  Elfogadom, hogy vannak, akik még 20 évesen sem tudják azt eldönteni, hogy mik szeretnének lenni, miből szeretnének megélni, főleg, ha otthonról mindent alájuk tesznek. Tényleg 20 éves korban kell majd ezután azt is eldönteni, hogy fiú vagy lány akar valaki lenni? Kár lenne ezt rém trendinek beállítani.

  Véleményem szerint a képességeink a Gauss-görbe szerint oszlanak el. Van tehát egy nagy többség és van a keveseknek görbe két széle. Ez minimum 3 nagyon eltérő kategória, melyet nem szabad figyelmen kívül hagyni. Ennyit az oktatandó “alapanyagról”.

  Ha igazodni kell, akkor az iskola a többségre álljon rá, de legyen lehetőség a görbe két szélére születettek fogadására, kezelésére is. Súlyos hiba lenne a nagy többséget a görbe két széle szerintiek kívánalmai szerint oktatni. Ma a szélek oktatása lenyomja a többségét! Ha van hiba, akkor ez biztos az! Az írás, az olvasás, a számolás megtanulásához a többségnek elég egyetlen jó tankönyv. A széleken már lehet más lehet a helyzet.

  Régen volt arra lehetőség, hogy apáról fiúra szállhasson a tudás. A gyerek tanítója az apja volt, a műhelyben pedig érzékelhette a társadalmi kapcsolatokat. A műhellyel együtt a klientúrát is örökölhették. Gondoljunk pl. a híres cukrász famíliákra. De voltak híres orvos, színész dinasztiák is.

  Voltak akkor is szegények, kiknek nem volt műhelyük, de voltak, kiknek megadatott és beálltak ebbe. Voltak aztán olyanok is, akik a kedvező adottságokat nem fogadták el és veszni hagyták az atyai műhelyt. Mindet normálisnak tartom. A lényeg: nem volt kötelező beállni és megengedett volt a másik hasznos irány választása.

  Ma az otthon folyton panaszkodó, családját iskolai rémtörténetekkel traktáló tanár azt sugallja a gyerekének, hogy csak tanár ne legyél. A gyerek ezért orvos lesz, mert arról a szakmáról, annak rémtörténeteiről kevesebbet tud. Tudjuk, hogy sok orvos szeretné azt, ha a gyereke nem lenne orvos, mert meg akarja kímélni az éjszakai ügyeletektől, a napi rutin rendeléstől. Végül a társadalom orvost és tanárt is kap, mert a gyerekeink nem mindig hallgatnak a szülőkre.

  Tudjuk, hogy Semmelweis Ignác eredetileg jogásznak készült, hiszen a bécsi egyetem jogi karán kezdte tanulmányait és pár szemeszter után hallgatott át az orvosi karra, és lett világhírű orvos. Szerencsénkre! Legyen lehetőség az ilyen váltásokra!

  Az élet sokszínű, de főleg kegyetlen, az iskolának erre az életre kell felkészíteni.

  Sokszor eldobjuk a jót is!
  Állítom az elhangzottakkal ellentétben, hogy vannak olyanok is, akik már életük korábbi szakaszában is el tudják dönteni a leendő szakmájukat. Ezeknek vissza kellene állítani a technikumokat, mely iskolatípust ma is sikeresnek tartok. Nagyon sokféle technikum létezett, a sokféleségük gyönyörű választási palettát tárt a gyerekek elé. Érdemes lenne összegyűjteni azt, hogy hányféle technikum létezett! Az itt végzettek közül sok sikeres szakember került ki, akik jól megállták a helyüket az életben, azaz helyükre kerültek a társadalomban, dolgoztak, megbecsültek lettek, adót fizettek. Ez egy olyan iskolatípus volt, mely sokakat beállított egy szakirányba, amelyben idejében alaposan el tudtak mélyülni, ha akartak, de nem büntette ez a képzéstípus azt a pár százalékot sem, akik a végén mégis mást választottak. Van ismerős, aki mezőgazdasági technikumi érettségi után lett jogász. Megint benne volt a rendszerben a határozott irány mellett a váltás lehetősége is. Az ún. későbben érőknek ott volt a technikummal szemben a gimnázium, mely 4 évvel kitolta a pályaválasztási döntés időpontját. A gimnázium is a sokféleséget kínálta a diáknak, hiszen volt reál és volt humán irány. A gimi volt a tudósképzés bázisa is.

  A jól működő rendszert leváltották egy katyvaszra, melyet szakközép iskolának kereszteltek, mely az előbbiekből az egyik sem, és mindkettő, tehát tökéletesen alkalmatlan!

  Mind a technikum, mind a gimnázium úgy taníthatott, hogy perspektívát is meg tudott csillantani a diáknak! Ma iskoláink miféle jövőképet tudnak vonzóan a gyerekek elé tárni? Tanulj jól, mert akár még munkanélküli is vagy akár bérrabszolga is lehetsz! Lehet, hogy szükség sem lesz rád? Mesés kép, nem?

  Az előbb az életre nevelést írtam. Sajnos nem jött elő a sok előadó ellenére annak kezelése, hogy az automatizálás, a munkahelyek külföldre történő kiszervezése miatt nincs szükség annyi valódi szakemberre. Ma a mérnökök nagy részének sincs rendes munkája, pedig ehhez szinthez kellett rendesen küzdeni, tanulni!

  A gyerekek jól érzik: az a mai gazdasági modell fölösleges emberek hadát termeli ki magából. Fölösleges, akire a társadalomnak, vagy inkább a mai kapitalizmusnak nincs szüksége. Nincs borzasztóbb, mint fölöslegesnek lenni! Hallja, hogy az emberek 20%-a el tudja látni a társadalmat. De mi lesz a 80%-kal? Hogy lehet bejutni a 20%-ba?

  Néhányan lehetnek ugyan világhírű alternatív színházi rendezők, de balett-táncosból is véges a kereslet. Mi lesz a fölösleges emberrel? Nem az iskola bűne, de nem tompíthatna valamennyit az iskola?

  Ma azt hallja, hogy sem iparra, sem mezőgazdaságra nincs szükség! Most mintha mindenkinek számítástechnikussá, kereskedővé, tőzsdeügynökké kellene válnia. Ez egy rendkívüli beszűkítése, beszűkülése a korábbi lehetőségeknek. A gyerekek jól látják azt, hogy sok kiválóan képzett szakember is van a munkanélküliek között. Látják azt is, hogy az iskolák még oly szorgalmas leküzdése után sem biztos a kenyerük.

  Ezt hívtuk szép új világnak! Most megkaptuk! Az iskola válsága a társadalom válsága. Meg lehet a társadalmi válságot az iskolában, az iskolával oldani? Erről is lett volna jó hallani! Ez nem az iskolai oktatás következménye, de mégis az iskola olyan csődje, melyről nem tehet. Ok egy rossz gazdasági modell, egy helytelen modellválasztás, melyet az iskola csak elszenved. Erről sem hallottunk!

  Nem véletlenül van ennyi motiválatlan gyerek! Ugyan miért tanuljon, ha nem vezet sehová a küzdelme? A motiválatlanságról, a motiválatlanság ellenszereiről sem szóltak a pedagógus tudósok!

  A magyar oktatási rendszer bűneiről azonban megint bőven hallhattunk. De miért kell magyarnak beállítani, a magyarba megint felsőbbrendű ábrázattal belerúgni, ami nem magyar, hanem világjelenség? A fanyalgók megnézhetnék az USA rendszerét!
  Még az USA sem tudta elkerülni azt, hogy ne tartson fenn elit iskolát és ne legyen kénytelen működtetni a tömegek iskoláját, pedig ez aztán a demokrácia világbajnoka! Ha valami szegregáció, akkor ez aztán az!

  Számtalan filmben láthattuk e két alaptípus jellemzőit, jellegzetességeit. Erről az amerikai valódi szegregációról inkább hallgatnak a hazai véleményformálók!

  A kőgazdagok megveszik gyerekeiknek a nyomortól szeparált, egyenruhás diákú, mesés környezetben lévő, kiváló tanárokat megfizetni tudó, a zsúrozó, a diákait a világ legszebb tájaira elvivő, a kőgazdaggá váláshoz szükséges kapcsolatokat biztosító szuper iskolákat. Sokba kerül, de ez az ára annak, hogy az innen kikerülő bekerüljön a társadalom csúcsát alkotó felső 10%-ba! Ez az elitképző, a felsővezető, a csúcsirányító képző.

  Másrészt pedig a többieknek marad a futottak még kategória, Ezt a kőgazdagok leprásnak tartják és kerülik, mint az ördög a tömjént. Ez a korán kábítószerező osztály, az agyonhajszolt tanárait szabadon rugdosó diákok, ahol az egész osztály mindenféle színvonalát a legbutább, a legagresszívebb gyerek szintjére nyomják le, ahol esetenkénti lövöldözés és a nemi erőszak is előfordul. Mitől iskola ez, amikor inkább amolyan korai börtön ez, mely legalább egy fél napra kivonja a társadalomból a társadalom korai kivetettjeit. Írnom sem kell, hogy “iskolájuk” általában lepusztult, ahol alig működik valami. Tanáraik büntetésként élik meg az itt eltöltött időt, akik diákjaikat legszívesebben a pokolba kívánják. Itt képtelenség egy órát megtartani az állandó rendbontás miatt. Az amerikai filmek kedvenc témája a messiás hitű és képességű tanár, aki angyalokká változtatja az ördögfiókákat. Mese ez is! Ez a tömeg! Nekik készülnek a reklámok, a bugyuta filmek, a hamburger, a kábítószer. Ők aztán egy percig sem gondolkozzanak, ők csak fogyasszák az anyagi és az ideológiai szemetet, mellyel bőven el is látják őket a média hathatós segítségével.

  Úgy tűnik, hogy mi is e felé sodródunk, minden esetleges rugkapálásunk ellenére, hiszen az amerikai szisztéma csírái már itt vannak.
  Hogyan lehet ezt a borzalmat megúszni?
  Mi lesz a gyerekeinkkel és az unokáinkkal?

  Go to comment
  2016/03/30 at 10:08 am
 • From Rigó Mihály on 2015. január 19.
  Régiók vagy nemzetek Európája?

  Mintha nem lenne a Willkommenskultur élcsapatának tagja a négycsillagos amerikai tábornok:
  “Philip Breedlove (tábornok, a NATO-főtitkára-RM) szerint a migránshullámmal ma már egyre nagyobb számban érkeznek Európába külföldi harcosok és terroristák, akik a migránsválságot használják fel céljaikra, az Iszlám Állam nevű terrorszervezet beszivárog, és „rákként terjed” a menekülthullámban.”
  Ugye milyen logikus: ha harcban állunk egy néppel, egy szervezettel, akkor annak harcosait minden ellenőrzés nélkül magunkra engedjük! Hagy terjedjen az rákként!
  “Breedlove szerint korábban valódi menekültáradatról volt szó, mára viszont mindennapossá vált, hogy a menedékkérők között „bűnözők, terroristák, idegen harcosok” jutnak be Európába. Ez napi gyakorlat – fogalmazott a tábornok. Szerinte a migránshullámmal ma már egyre nagyobb számban érkeznek Európába külföldi harcosok és terroristák, akik a migránsválságot használják fel céljaikra, az Iszlám Állam nevű terrorszervezet beszivárog, és „rákként terjed” a menekülthullámban.”
  Tegyük hozzá: téved a tábornok úr, régebben is ez volt! Gondoljunk arra is, hogy a tábornok úr ennek a ráknak örülhet is amúgy, mert a NATO végre labdába rúghat, pedig már majdnem fölöslegessé vált. Van itt az adófizetőknek pénze mindkettőre.

  http://migracio.mandiner.hu/cikk/20160302_rakkent_terjed_europaban_az_iszlam_allam_a_nato_fotitkar_szerint

  Valamit azért már a németek is kezdenek érezni!
  “Willkommenskultur helyett Anerkennungskulturt szeretne a német belügyminiszter”
  “A menekültek szívélyes fogadásának kultúrája (Wilkommenskultur) helyett a német belügyminiszter most már inkább a német törvények elismerésének kultúrájáról (Anerkennungskultur) beszél.” Tényleg?
  “Thomas de Maziere német belügyminiszter azt mondta: a menekültek nem mindig úgy viselkednek, ahogy az elvárható lenne.” Hogy lehet az, hogy ők nem erre számítottak? Meglepődtek? Meg is érdemlik a kis naivok!
  “A német rendszer nincs felkészülve ilyen mennyiségű ember rendezett befogadására, ezért számos változtatást kell végrehajtani, mondta a belügyminiszter csütörtökön a Bundestagban. Maziere megismételte: nagyon körültekintően kell eljárni, az ország befogadókapacitása ugyanis korlátos. A belügyminiszter korábban azt is mondta: fix kvótát kellene meghatározni, hogy Németország hány menekültet képes befogadni. ”
  Vajon meddig marad belügyminiszter?

  http://index.hu/kulfold/2015/10/02/willkommenskultur_helyett_a_nemet_belugyminiszter_anerkennungskulturt_is_szeretne/

  Go to comment
  2016/03/02 at 5:34 pm