Press "Enter" to skip to content

Ferenc pápa a képmutatásról és a menekültekkel való keresztényi bánásmódról – Úrangyala, augusztus 30.

francesco

 

A  pápa beszédéből:

“Kedves testvérek és nővérek,

A most szombaton boldoggá avatott szír katolikus püspök és vértanú, Flavyānus Mikhayil Melkī a keresztények szörnyűséges üldöztetésének idején is a rábízott emberek jogainak fáradhatatlan védelmezője volt, és arra bíztatta őket, hogy hitükben szilárdan tartsanak ki. Még manapság is, kedves testvérek és nővérek, a Közel-Keleten és a világ más részein is üldöznek keresztényeket. Több ma a keresztény vértanú, mint az Egyház első évszázadaiban. E püspök mártír boldoggá avatása csepegtessen lelkükbe vigasztalást, bátorságot és reményt. Szolgáljon továbbá élénkítő sugalmazásul a világ vezetőinek és törvényhozóinak, hogy mindenhol biztosítsák a vallásszabadságot, valamint a nemzetközi közösségnek, hogy vessenek véget az erőszaknak és az elnyomásnak.

Sajnálatos módon épp ezekben a napokban is számtalan migráns veszti életét szörnyűséges utazása során. Imádkozom mindezen testvéreinkért és nővéreinkért és titeket is imádságra buzdítalak. Különösképp csatlakozom Schönborn bíboroshoz – akit körünkben üdvözölhetek – és a teljes ausztriai egyház közösségéhez azon 71 emberért, köztük négy kisgyermekért való imádságban, akiket holtan találtak egy teherautóban a Bécs és Budapest közötti autópályán. Mindnyájukat Isten kegyelmébe ajánljuk, Akit arra kérünk, hogy segítsen minket hatékonyan együttműködni az ilyen bűncselekmények megelőzésében, melyek egész emberi családunkat mélyen sértik.”

A teljes elmélkedés szövege magyar nyelven is elérhető a Magyar Kurír honlapján itt, illetve – olaszul – a vatikán hivatalos honlapján.

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .