Press "Enter" to skip to content

Ellátogathattunk a járvány ellenére is a 40. Régizene Fesztiválra

Most, amikor az egész világon azon törik a fejüket a szolgálatos okosok, miként avassák természetessé és elfogadhatóvá azt, hogy a világjárvány miatt rendre elmaradnak a nyári-őszi évadra betervezett művészeti tömegrendezvények, a Csíkszeredai Régizene Fesztivál szervezői és helyi fenntartói – Hargita megye tanácsa és Csíkszereda városvezetése – abban járnak, miként menthetnék át a kényszerpihenőn azt a lokális igényből sarjadt közkedvelt rendezvényüket, mely immár a 40. eseménysorozatához érkezett?

Július 7-én, a csíkszeredai Mikó Vár udvarán – a Fesztivál hagyományos helyszínén – tartott hivatalos sajtótájékoztatón Ferencz Angéla, a Hargita Megyei Kulturális Központ menedzsere, a Fesztivál igazgatója bejelentette: minden megszorítás és tiltás dacára felvették a kesztyűt, s a lehetőségekhez mért eseménysort vettek tervbe; ezek sorát ütemezték be július 11 és 19-e közé. Az események közt lesznek élő koncertek, illetve élő távkoncertek online közvetítései, antologikus válogatások a világhálón a korábbi fesztiválok rögzített előadásairól. Hasonlóképpen integrálnák az internet nyújtotta lehetőségeket a Régizenei Nyári Egyetem idei lebonyolításában, hogy a szakképzésben se legyen lemaradás. Tény: ezúttal az eddiginél hangsúlyosabb lesz a helyi zenészek részvétele, viszont a technikai megoldások révén tágabbra nyílik a művészi kínálat spektruma, gazdagabb a fesztivál információs hálója.

A CSÍKSZEREDAI RÉGIZENE FESZTIVÁL 2020-AS PROGRAMJA Az ALÁBBI KÉPRE KATTINTVA TANULMÁNYOZHATÓ:

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .