Press "Enter" to skip to content

Bibó Pista 80 (videó!)

Ez tévedés. Bibó István művészettörténész, apja hagyatékának hűséges gondozója csak a hónap végén lesz 80 éves. Ez a mi szerencsénk. Ezen a napon még nem kell őt ünnepelnünk, csupán beszélgetni vele.

Erre vállalkoznak Csepregi András teológus, és a Bibó István Szellemi Műhely tagjai: Dénes Iván Zoltán eszmetörténész és Kovács Gábor filozófus. Azt tervezzük, hogy Pista előbb az ő, majd fórumunk Zoom közösségének kérdéseire fog válaszolni.


A Zoom beszélgetésen rögzített videó:

A letölthető hanganyag: Meghallgatás/Letöltés

 

Kiemelt kép: Válasz Online, Vörös Szabolcs

One Comment

  1. Király János Király János 2021.12.14

    T.Cím,
    Minden út Rómába vezet. Most a kezdetekhez, az 1957 március 25-én Rómában aláírt, a mai Európai Unióhoz vezető Európai Gazdasági Közösséghez. Európa jövőjéről folyó nemzetközi és hazai vita alapkérdése: Európai Egyesült Államok vagy Szuverén Nemzetek Szabad Együttműködése ? Az alapító atyák akarata ellenére hogyan válhat a jószándékú, évtizedes békét és prosperitást hozó gazdasági együttműködés erőszakos ideológiák kulturális-politikai gyarmatosító terepévé, egy , a náci és bolsevik diktatúrák rémtetteiből semmit nem tanuló ,eszközeit mai is használó, Európai Birodalom létrehozásának rémisztő terepévé ? Mit szólna ma Bibó és örököse? Hagyatékából a mai folyamatok nehezen vezethetők le.
    Üdvözlettel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .