Press "Enter" to skip to content

Áldás, békesség, hitelesség (Videó!)

A Lehet-e? Fórum időpontja 2024. április 23-án, kedden, 18 óra, színhelye a Háló Közösségi és Kulturális Központ (Bp. V. Semmelweis u. 4.) Figyelem, új kezdési időpont!

A református egyházon belül tapasztalható békétlenségnek csupán kiindulási pontja volt a kegyelmi ügy. A megújulást szorgalmazók a hitelesség jegyében javasolják az egyház és az állam együttműködésének felülvizsgálatát. Azt reméljük, hogy meghívott előadóink segítségével betekintést nyerhetünk abba a tisztító jellegű párbeszédbe, amely megindult a református közösségben.

Vendégeink:

  • Édes Árpád református lelkész Pestszentimre
  • Kuti József elnök lelkész Kecskemét

Moderátor: Kamarás István

Az összejövetelre nagy érdeklődés közepette került sor, vélhetően többen a pedofil botrány következtében a református egyházban lezajló változásokra, azok következményeire voltak kíváncsiak. Ez nem így alakult, de ezzel együtt sok érdekes és fontos kérdés napirendre került a pestszentimrei és kecskeméti református gyülekezetekben tapasztaltak alapján.

Érdekes, fontos kérdés volt az állami támogatások kezelése. Vannak-e explicit elvárások, vagy a sorok között kell azokat kiolvasni? A református egyház, illetve a gyülekezetei képesek-e a biblia szellemében gazdálkodni a kapott javakkal, illetve van-e rendelkeznek-e hozzá kellő mennyiségű és minőségű erőforrással?

A Fórum hanganyaga: Meghallgatás/Letöltés

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .